MENU
Webinar CHE: Bevordering gezondheid in de zorg doe je samen

Webinar CHE: Bevordering gezondheid in de zorg doe je samen

04 sep

Het bevorderen van een gezonde leefstijl en voorkomen van overgewicht heeft veel aandacht. Wat is de dagelijkse praktijk van zorg voor voeding van wijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners? Tijdens dit webinar (woensdag 30 september 2020 - 20.00 uur) worden resultaten van het onderzoek gedeeld en gaan we in op dilemmaís en oplossingen. Ook kijken we naar het belang van de relatie tussen professionals en de cliŽnt.

Het lectoraat Zorg voor Voeding en Gezondheid wil bijdragen aan het bevorderen van gezondheidsbevordering in de eerstelijn. Hierbij richten zij ons met name op verpleegkundige zorgpraktijken ten aanzien van het bevorderen van een gezonde leefstijl, in het bijzonder gezond eten en drinken.

De onderzoekers zijn met zoín 40 praktijkondersteuners en wijkverpleegkundigen van binnen en buiten de regio het gesprek aan gegaan over hun dagelijkse praktijk ten aanzien van zorg voor voeding. Zij deelden met ons wat helpend is en welke knelpunten zij ervaren. Het belang van de relatie met de patiŽnt/cliŽnt en met andere professionals blijkt een belangrijk element.

Tijdens dit webinar delen we de resultaten van ons onderzoek en gaan we in op dilemmaís en oplossingen.

Dit webinar richt zich op professionals die in hun werk met dit thema te maken hebben. We nodigen ook andere geÔnteresseerden in dit thema uit voor dit gratis webinar.

Sprekers
Willemieke Kroeze is lector Zorg voor Voeding en Gezondheid aan de CHE.
Marlies van Hell is docent-onderzoeker en verbonden aan het lectoraat en de opleiding Verpleegkunde.

De kracht van relaties
Dit is een webinar in een reeks rond het thema De kracht van relaties. Dat is de kracht van de CHE en daar willen we elkaar dit jaar in het bijzonder op inspireren en kennis over delen vanuit diverse werkvelden. Kijk voor meer informatie op wwww.che.nl/krachtvanrelaties

Meer over dit webinar dat gehouden wordt op woensdag 30 september 2020 - 20.00 uur is te vinden via deze link: www.che.nl

Datum: 4 september 2020
Auteur: CHE
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - tekening
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: