MENU
Actie voor nieuwe hangar MAF in Suriname

Actie voor nieuwe hangar MAF in Suriname

07 sep

Om de vliegtuigen in topconditie te houden is een grotere, solide hangar nodig. Helpt u mee die te bouwen? In een aflevering van EO Metterdaad zien we hoe Andy met twee dokters naar het jungle-dorp Apetina vliegt. Piloot Joop krijgt een spoedmelding, er is een baby met ademhalingsproblemen, mogelijk als gevolg van Covid. De vraag is of Joop op tijd zal zijn.

En ook Henk heeft een spannende dag voor de boeg, hij is de jongste piloot en zal vandaag examen doen. Hij moet een noodlanding maken en deze keer niet in een simulator, maar in het echt.

De Nederlandse MAF piloten in Suriname halen heel wat halsbrekende toeren uit om de bevolking van de Surinaamse binnenlanden tot hulp te zijn. Als er een medisch spoedgeval is, zijn de vliegtuigen van de Mission Aviation Fellowship (MAF) het enige vervoersmiddel dat de dorpen in de binnenlanden op tijd met de bewoonde wereld weet te verbinden.

De hangar waar de vliegtuigen in staan, is na meer dan 50 jaar trouwe dienst sterk verouderd. Daardoor kunnen de vliegtuigen niet meer goed binnen staan, met alle gevolgen van dien.

Om de vliegtuigen in topconditie te houden is een grotere, solide hangar nodig. Helpt u mee die te bouwen? U kunt doneren via IDEAL of uw gift overmaken op ons IBAN-nr NL88INGB 0000 300 300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Suriname.

Datum: 7 september 2020
Auteur: EO - Metterdaad
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.metterdaad.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: