MENU
Eerste wielertour van Youth for Christ zaterdag van start

Eerste wielertour van Youth for Christ zaterdag van start

08 sep

Op zaterdag 12 september gaat het eerste Youth for Christ fietsevent Tour d’Orange Nederland van start. Tijdens dit event zullen meer dan 100 getrainde en ongetrainde fietsers zich inzetten om het lokale jongerenwerk van Youth for Christ financieel te ondersteunen.

De afgelopen maanden zijn er door Youth for Christ zowel landelijk als lokaal veel fietsers geworven voor deze actie. Bram Rebergen, directeur Youth for Christ Nederland: “Ik ben dankbaar voor zoveel inzet van zoveel mensen! We hebben in korte tijd bijna 110 mensen weten te mobiliseren om ons lokale jongerenwerk te ondersteunen met deze actie. Ons beoogde doel van €30.000 komt steeds dichterbij, de teller staat nu al op bijna € 27.000!”

In beweging voor jongerenwerk
Tijdens de dag worden er afstanden van 50 tot maar liefst 250 kilometer gefietst. Bram Rebergen stapt zelf ook op de racefiets voor een route van ruim 100 kilometer. “De meeste mensen hebben de afgelopen tijd thuis gewerkt, ook bij Youth for Christ. Sociale activiteiten en sporten stonden op een laag pitje. Daarom is het fijn dat we met dit fietsevent mensen letterlijk weer in beweging kunnen krijgen.”

Mensen die het werk van Youth for Christ een warm hart toedragen kunnen de fietsers sponsoren via de actiepagina supp.to/yfcwielerevent We hopen ons doel te bereiken voor 12 september. Met de opbrengst wordt het jongerenwerk van Youth for Christ mogelijk gemaakt. Juist in deze tijd hebben de jongerenwerkers van Youth for Christ speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie.

Natuurlijk is support ook mogelijk door juichend langs de kant van de weg te staan met een spandoek of applaus. Vrijwel alle routes verbinden de plaatsen waar Youth for Christ lokaal actief is met jongerenwerk. Dit houdt in dat er om 07.30 al een team vanuit Ede zal vertrekken naar Harlingen. Naar verwachting zullen alle deelnemers tussen 16.30 en 17.00 op de plaats van bestemming aankomen. Voor de meeste deelnemers is dat het terrein van De Schuilplaats in Ede.

Datum: 8 september 2020
Auteur: YFC - Corne Hamerpagt
Foto: YFC
Website: http://www.yfc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: