MENU
Thema Kinderboekenweek christelijke boekhandels: EN TOEN

Thema Kinderboekenweek christelijke boekhandels: EN TOEN

17 sep

30 september t/m 10 oktober staat in het teken van de Kinderboekenweek. Een periode vol activiteiten op scholen, bibliotheken en (christelijke) boekhandels. Met het thema 'EN TOEN' gaan we terug in de tijd. Speciaal voor de christelijke doelgroep zijn er drie actieboeken verschenen, de CRIDZ Boekenkrant, een werkmap voor basisscholen, een themalied en het geillustreerde gedicht 'Oude eik'.

Actieboeken
Speciaal voor de Kinderboekenweek verschijnen er drie actieboeken in de christelijke boekhandel. Voor de allerkleinsten is er het prachtig geïllustreerde prentenboek Tijdmachien van Michel de Boer (€ 6,95). Tijdmachien neemt kinderen mee naar belangrijke uitvindingen, ontdekkingen en gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Voor de leeftijd 6-9 jaar heeft Ina van der Beek het boek Mees en Tijn en het geheim van het Kasteel geschreven (€ 5,95). Een spannend boek waarin Mees en Tijn op onderzoek gaan in een kasteel. In een hoge torenkamer doen ze iets heel doms. Ze weten maar één oplossing: wegwezen!

Judith van Helden is de auteur van Maffe Meester Daan duikt in de verleden tijd, het actieboek voor de leeftijd 9-12 jaar ( € 5,95). In dit actieboek gaan meester Daan en zijn klas op jacht naar bodemschatten, proberen ze een Romeins huis te bouwen en beginnen ze zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden.

Naast de actieboeken is de derde (vernieuwde!) editie van de CRIDZ Boekenkrant gratis te verkrijgen bij verschillende boekhandels en de Gedichtposter/-kaart met de titel 'Oude eik'. Dit gedicht is geschreven door Henriët Koornberg-Spronk en geïllustreerd door Liza-Beth Valkema. Dit jaar is er voor het eerst geen cd bij de Kinderboekenweek. Er is wel een themalied, geschreven en gezongen door Make Some Noise Kids. Titel van het lied is 'His-Story'. Het lied is beschikbaar als songtekstvideo en dans-video.

Scholenactie
Tijdens de Kinderboekenweek gaan ook basisscholen aan de slag met het thema 'EN TOEN?' aan de hand van de speciaal ontwikkelde Werkmap voor basisscholen. Daarnaast heeft BCB samen met stichting Red een Kind een campagne opgezet voor scholen waar lezen en delen hand in hand gaan. De kinderen kunnen gedurende de maand oktober sparen voor gezond eten voor kinderen in Rwanda. Met het opgehaalde geld worden er moestuinen aangelegd bij scholen en bij gezinnen thuis. Tien procent van het gespaarde bedrag mag besteed worden bij de christelijke boekhandel om de schoolbieb aan te vullen. Scholen kunnen zich aanmelden/actiemateriaal bestellen op www.redeenkind.nl

BCB is één van de participanten van de Kinderboekenweek. Haar bijdrage bestaat uit het uitgeven van drie christelijke actieboeken, de CRIDZ Boekenkrant, de Gedichtenposter/-kaart en een Werkmap voor basisscholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken.

Red een Kind
Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Ze werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties.

BCB
BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het Christelijke Boek en de Kinderboekenweek.

Datum: 17 september 2020
Auteur: BCB - Annet Rijke - Soepenberg
Foto: BCB
Website: https://bcbplein.nl/campagnes/kinderboekenweek

Dit artikel delen:

Meer nieuws: