MENU
Nieuwe bijbelserie van Family7 met Johan Schep

Nieuwe bijbelserie van Family7 met Johan Schep

26 sep

‘Gods Geest in Actie’ is een nieuwe bijbelstudieserie van Family7. Presentator Jacques Brunt duikt met evangelist Johan Schep in het boek Handelingen. In de eerste 13 afleveringen bestuderen ze hoofdstuk 1 tot en met 7 van dit rijke boek.

‘In Handelingen zie je de geschiedenis van het werk van Gods Geest. De ontwikkeling van de gemeente, zou je kunnen zeggen. Volgens Handelingen 1 moesten de discipelen met de Evangelieverkondiging beginnen in Jeruzalem en doorgaan tot het uiterste van de aarde. Dat is het doel van Handelingen, maar het ging niet zonder slag of stoot. Je ziet dat er geworsteld werd met de manier waarop de apostelen leiding gaven aan de eerste gemeente. Ook is het interessant dat het werk is begonnen in Jeruzalem en het ook weer zal teruggaan naar Jeruzalem,’ vertelt Jacques.
‘Gods Geest in Actie’ is vanaf 8 oktober te zien, elke donderdag om 19.30 uur.

Ambities
Het plan was om een 26-delige serie te maken over het boek Handelingen, maar gaandeweg ondervonden Johan en Jacques dat dat niet ging passen. 52 afleveringen moeten het nu worden. Een grote uitdaging, maar de moeite waard, volgens Jacques. ‘Er komt onder meer naar voren dat het Joodse volk het Evangelie óók nodig heeft. Joden confronteren met het Evangelie doen veel mensen liever niet. Ik ben van mening dat de enige oplossing voor het Joodse volk Jezus is. We moeten hen met tact en wijsheid in aanraking brengen met het Evangelie (Romeinen 1:16).’

Johan Schep
Na jaren in de Israëlische woestijn geleefd te hebben is Johan Schep terug gekomen naar Nederland om het Evangelie hier te verkondigen en onderwijzen. Naast de ‘Bijbelse Karakters’ die hij voor Family7 in het licht gezet heeft, gaat hij nu met veel plezier de diepte van het boek Handelingen in.

Jacques Brunt
Na ruim tien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, nam het leven van Jacques Brunt een andere wending. Hij stapte met zijn gezin in een geloofsbediening en vertrouwde erop dat God in al hun behoeften zou voorzien. Jacques Brunt geeft Bijbelonderwijs en geloofstoerusting en verleent pastoraat.

Datum: 26 september 2020
Auteur: Family7 - Berry Janssen
Foto: Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: