MENU
Jan Corsius: Ik bleef maar lezen in de Bijbel

Jan Corsius: Ik bleef maar lezen in de Bijbel

28 sep

Jan groeide op in de hoerenbuurt in Den Haag. Z'n vader was alcoholist, z'n naaste familieleden zaten in de prostitutie, z'n neefjes waren pooiers en daartussen groeide Jan op. Jan: 'In die tijd vond ik het wel stoer... maar ik had niet door in welke omgeving ik eigenlijk opgroeide.'
In die tijd was ik een jaar of 12, 13 en besefte niet waar mijn familie mee bezig was want het was gewoon ons dagelijks bestaan en ik had er toen geen problemen mee.
Ik had het voorbeeld van mijn neefjes en zag hoeveel geld ze verdienden met dit werk en ben daarom hetzelfde gaan doen. Op een gegeven moment verdiende ik wel 1000,- gulden per dag. En ik ging maar door, dealen, inbreken, cheques vervalsen, overvallen, eigenlijk een heel ruig bestaan. Maar die tijd ligt gelukkig achter me, ik ben totaal veranderd.

Op z'n veertigste veranderde Jan. Hij ontmoette Ed, hij was ook crimineel, maar op dat moment sprak hij het alleen maar over God. Jan: 'Ik werd er gek van. Maar Ed bleef gewoon doorgaan. En op een gegeven moment dacht ik, ik ga je aftroeven, ik ga de Bijbel zelf lezen. Maar de Bijbel greep me aan, ik kon hem niet meer loslaten, ik bleef maar lezen, lezen, lezen. Ik kwam weer in gesprek met Ed.
Alles in de Bijbel raakte me. Ik ben nu weer aan het lezen in Leviticus en lees over al die offers die het volk aan God moest brengen, en hoe ze dat moesten doen. Ik besef me dat God ook nu van ons offers wil hebben, en denk er dan over na hoe ik dat nu dan moet doen in deze tijd en dan blijf ik maar lezen. En het is net of God mij door de Bijbel elke keer weer een tip geeft: Jan, doe het zo en leef je leven zo. Het is een levensboek, een levenswijzer. Het is gewoon geweldig.

Datum: 28 september 2020
Auteur: Hour of Power - Christelijknieuws
Foto: Hour of Power - schermafdruk
Website: http://www.hourofpower.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: