MENU
ChristenUnie: docenten moeten voortaan meebeslissen over besteding onderwijsgeld

ChristenUnie: docenten moeten voortaan meebeslissen over besteding onderwijsgeld

05 okt

De ChristenUnie wil dat docenten voortaan standaard zeggenschap hebben in de bestedingskeuzes over onderwijsmiddelen. Bij de besteding van het geld voor werkdrukvermindering was dit een succes. De partij wil dat schoolbesturen nu standaard in hun verantwoording aangeven hoe ze docententeams bij het proces hebben betrokken.

Eppo Bruins (ChristenUnie): “De ChristenUnie is trots op onze leraren, vakmensen die hard werken voor goed onderwijs voor onze kinderen. Deze leraren hebben goed zicht waar onderwijsgeld het meest nodig is. Kan het in een school het best ingezet worden voor kleinere klassen, voor meer onderwijsassistenten, of iets anders? Het is meer dan logisch dat zij standaard worden betrokken bij de besluitvorming over besteding van onderwijsgeld. Zo geven we leraren meer vertrouwen en zeggenschap zodat zij aandacht kunnen hebben voor wat echt telt: goed onderwijs.”

Aanstaande donderdag spreekt de Tweede Kamer over de toereikendheid en doelmatigheid van de onderwijsbekostiging, naar aanleiding van een rapport van McKinsey. De ChristenUnie is voorstander van meer investeringen en wil dat deze zo op de juiste manier worden besteed en op de plek terechtkomen waar ze het meest nodig zijn.

Datum: 5 oktober 2020
Auteur: Christenunie - Eppo Bruins
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: