MENU
Update van Amir Tsarfati over het Midden-Oosten

Update van Amir Tsarfati over het Midden-Oosten

15 okt

Amir Tsarfati vanuit IsraŽl - Iran blijft deze week in het nieuws - en niet om positieve redenen. Net als je zou denken dat de Iraanse valuta, de rial, niet meer in waarde zou kunnen dalen, ging het de afgelopen week van 300.000 naar 311.000 rial / 1 US dollar. Bovendien hebben de VS zojuist een nieuw pakket sancties tegen de Islamitische Republiek vrijgegeven, gericht tegen bijna 20 banken en andere bedrijven in een poging hen verder onder controle te houden met betrekking tot hun nucleaire programma. Zoals altijd lijden de mensen onder de extreme ideologie van de Ayatollahs.

We kunnen ook de negatieve invloed van Iran zien in de regio net ten noorden van IsraŽl in Libanon. De Iraanse terreur-proxy, Hezbollah, is verantwoordelijk voor zoveel corruptie in dit eens zo mooie land. Na de explosie in augustus waarbij meer dan 200 mensen omkwamen, zijn er nog minstens twee incidenten geweest. Onlangs vloog een gebouw in de zuidelijke deel van Beiroet in brand, wat leidde tot een grote brandstofexplosie waarbij vier mensen omkwamen en tientallen gewonden. Aangezien de brand in de kelder van een bakkerij is begonnen, moet u zich afvragen: "Wat deed er zo veel brandstof in een gebied als dit?" En dat is precies wat Hezbollah doet. Ze slaan hun bronnen op in dichtbevolkte burgergebieden en verschuilen zich achter onschuldige mensen om zichzelf te beschermen.

Over Iraanse bondgenoten gesproken, IsraŽl voerde gisteren nog een reeks aanvallen uit in het oosten van SyriŽ, nabij de grensstad Al-Bukamal. Dit is een hotspot voor Iraanse gevolmachtigden en een belangrijke grensovergang voor hun regime.

Ten slotte, wat Iran betreft, heeft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) deze week aangekondigd dat de IraniŽrs uranium nog sneller verrijken dan ze hebben onthuld, wat al in strijd was met het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) van 2015, of nucleaire deal met Iran; AKA een van de slechtste deals die een Amerikaanse regering ooit heeft gesloten. Toen de regering-Obama deze deal sloot, waren ze letterlijk in onderhandeling met terroristen. Ironisch genoeg belooft het duo Biden-Harris om er onmiddellijk weer op terug te komen.

IsraŽl blijft de vruchten zien van onze nieuwe relatie met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Voor het eerst arriveerde deze week een maritiem vrachtschip uit de VAE in de IsraŽlische haven van Haifa en er zullen er nog veel meer komen. Onze functionarissen verwachten dat de maritieme handel tussen IsraŽl en de VAE jaarlijks bijna $ 4 miljard zal bedragen - en dat is gewoon zeevracht! En voor de eerste keer ooit zal een delegatie uit de Emiraten op 20 oktober IsraŽl bezoeken, geleid door Amerikaanse functionarissen.

In wat een ander allereerste voorbeeld is, na de recente IsraŽlische luchtruimovereenkomst met JordaniŽ en de normalisering van de banden met de VAE, passeerde Etihad-vlucht EY88 op weg van Milaan naar Abu Dhabi het IsraŽlische luchtruim en werd begroet door IsraŽlische luchtverkeersleiders. Dit is niet alleen historisch, maar het is ook een klap voor de Arabische boycot van IsraŽl. De overeenkomst zelf was ťťn ding, maar nu beleven ze een nieuwe realiteit.

De nieuwe relatie van IsraŽl met de VAE is goedgekeurd door de regering, maar zal vandaag in ons parlement in stemming worden gebracht. En u kunt er zeker van zijn dat de 15 IsraŽlisch-Arabische parlementsleden tegen zullen stemmen. Waarom? Omdat ze vechten voor de Palestijnse agenda. Ze zijn niet geÔnteresseerd in IsraŽlisch-Arabische vrede. Ze willen alleen een stuk voor stuk deal. Ondanks hun poging wordt nog steeds verwacht dat de overeenkomst wordt aangenomen. Hun acties zijn echter nog steeds verbluffend.

Zoals u mij meerdere keren hebt zien rapporteren, blijven Rusland en Turkije zeer actief in deze regio van de wereld en doen ze wat ze nodig achten om hun agenda vooruit te helpen. Eerlijk gezegd is het echte motief: olie. Ze zoeken er allebei naar. Dit is de reden waarom Turkije zo toegewijd is aan zijn aanwezigheid in LibiŽ en de Libische burgeroorlog gebruikt als een rookgordijn voor datgene waar ze echt op gericht zijn. Dit past onder andere ook in het scenario van EzechiŽl 38, wanneer deze naties uiteindelijk IsraŽl zullen binnenvallen in de naam van Ďbuití en Ďplunderingí.

Misschien heb je eerder deze week in mijn Middle East Update geluisterd naar mijn verslag over het aanhoudende conflict tussen ArmeniŽ en Azerbeidzjan. U moet in ieder geval begrijpen dat Turkije achter de plotselinge toename van vijandigheid van Azerbeidzjan jegens ArmeniŽ zit met betrekking tot het betwiste land tussen de twee landen. Mensen proberen dit af te schilderen als een conflict tussen moslims (Azerbeidzjan) en christendom (ArmeniŽ), maar dat is helemaal niet het geval. Erdogan ziet dit conflict als een kans om zijn imperium te verspreiden, en daarom sprong hij zo snel aan boord bij Azerbeidzjan. IsraŽl heeft al een aantal jaren wapens verkocht aan Azerbeidzjan, maar met de aanwezigheid van Turkije daar, hoop ik dat de verkoop tot een einde zal komen, want er komt een dag waarop Turkije de wapens op IsraŽl zal richten. En het is belangrijk om te weten dat IsraŽl Azerbeidzjan oorspronkelijk bewapende om zijn strijd tegen de IraniŽrs te helpen. Niemand had ooit gedacht dat dit oude conflict met ArmeniŽ opnieuw zou oplaaien.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 15 oktober 2020
Auteur: Amir Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: