MENU
Wedstrijd: Schrijf een nieuwe tekst voor een oud kerstlied

Wedstrijd: Schrijf een nieuwe tekst voor een oud kerstlied

21 okt

Er bestaan heel veel mooie kerstliederen, die we ieder jaar zingen. Maar begrijpen we de soms verouderde teksten nog wel? En de mensen die we uitnodigen en normaal niet in een kerk komen? Spreken de liederen hen nog aan?Liederen als ‘Stille nacht’ zijn niet voor iedereen meer goed te begrijpen. Daarom is Ark Mission vorig jaar gestart met ‘Een nieuwe tekst voor een oud lied’, waarin mensen worden opgeroepen een nieuwe tekst te schrijven die past bij onze tijd. We kregen veel mooie reacties en verrassende nieuwe versies van het lied ‘Nu zijt wellekome’.

Dit jaar roepen we de mensen op om een nieuwe tekst te maken voor het lied ‘Komt, verwondert u hier, mensen’. Tot 23 november a.s. kan de nieuwe tekst worden ingestuurd naar nieuwetekst@arkmission.nl. Na inzending zal een deskundige jury zich buigen over de inzendingen. Het lied van de winnaar 2020 zal worden gecomponeerd en opgenomen door Talitha Nawijn en Jan Willem van Delft.

De winnaar, én het winnende lied, worden rond 15 december a.s. bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op arkmission.nl/nieuwetekst.

Talitha Nawijn over de actie: “Ik ben al jaren gospelzangeres. Ik vertel verhalen op melodie, waardoor ze in je blijven rondzingen. Daarom vind ik het geweldig dat ik met toetsenkunstenaar Jan Willem van Delft een moderne vertaling (het origineel stamt uit 1645) mag vatten in hedendaagse muziek. Onze wens is dat door de muziek en de melodie de verwondering en het mysterie blijven, maar dat de tekst je snap-baar oproept om het kerstlicht binnen te laten in hoofd en hart.”

Deze actie is een onderdeel van Kerst voor jou!, een gezamenlijk initiatief van Ark Mission, NEEMA, Houses of Love en Jesus.net. Kerst voor jou! biedt kerken handvatten om een mooi, eigentijds kerstevent te organiseren in de eigen omgeving.

Het schrijven van een nieuwe, aansprekende tekst voor een kerstlied is een speciale toevoeging hierop. Ark Mission hoopt dat veel mensen voor het eerst of opnieuw worden geraakt door de boodschap van kerst. Dit jaar ontwikkelde Ark Mission ook een adventsprogramma voor thuis om als gezin, of samen met buren, vrienden of familie, coronaproof, te doen. Dit programma is gratis te downloaden vanaf de website.

Datum: 21 oktober 2020
Auteur: Ark Mission - Dirk-Pieter Schalkwijk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.arkmission.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: