MENU
Nieuwsupdate Amir Tsarfati over het Midden-Oosten

Nieuwsupdate Amir Tsarfati over het Midden-Oosten

31 okt

Alsof het nog niet genoeg is dat Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Soedan hun diplomatieke banden met IsraŽl hebben genormaliseerd, nu zou het Noordwest-Afrikaanse land Marokko binnen enkele dagen hetzelfde doen. Een van de eerste aanwijzingen voor deze aanstaande overeenkomst was toen Israir Airlines aankondigde dat het binnenkort directe vluchten van Tel Aviv naar Marokko gaat aanbieden. Bovendien overwegen Oman, Saoedi-ArabiŽ en een paar andere Arabische landen hetzelfde te doen. Alleen al in het Midden-Oosten is de afgelopen drie maanden zoveel verschoven.

Wat Turkije betreft, het regime van Erdogan blijft de regio destabiliseren en ze vinden altijd nieuwe manieren om dat te doen. U moet begrijpen dat Erdogan niet doet wat hij doet in een doelloze zaak. Het is allemaal bedoeld om zijn opnieuw uitgevonden Ottomaanse rijk 2.0 te herstellen, en daarom is hij tevreden met het creŽren van verschillende conflicten in zijn regio. Egypte en Saoedi-ArabiŽ geloven beide dat Erdogan rond 2023 het "Groot-Turkije" zal aankondigen, het is 100 jaar geleden dat de Laussanne-conferentie in 1923 plaatsvond. Het was daar dat de grenzen van Turkije werden vastgesteld na WOI. Met andere woorden, Erdogan herkent deze grenzen niet meer en hij schaamt zich er niet voor.

Om nog een stap verder te gaan, roepen Turkse kranten al op tot een bundeling van de krachten tussen Turkije, Azerbeidzjan, Tadzjikistan, Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan, vanwege het succes van Turkije om zich te mengen in de aangelegenheden van de Caucuses en de vete met West-Europa , en KirgiziŽ om een ​​zogenaamd "United Turan Army" te vormen.

Naar aanleiding van de vermeende Ďmishandelingí van Franse moslims door de Franse president Emmanuel Macron, riep Erdogan op tot een boycot van Franse goederen, om daarop de Arabische wereld te laten boycotten! Hoewel de Arabische wereld misschien boos is op Macron, zijn ze niet zo dom om te vallen voor Erdogans poging om een ​​nieuw conflict te beginnen. De Arabieren specificeerden hun Turkse boycot eigenlijk met drie simpele nee's: geen invoer, geen investeringen, geen toerisme. En als gevolg daarvan, onder andere, heeft de Turkse lira de laagste waarde ooit.

De Arabische wereld rent op IsraŽl af vanwege de soennitische moslim Erdogan, die niet alleen zijn eigen volk ophitst, maar ook de rest van de soennitische wereld via Al-Jazeera, de propagandamedia van Qatar. De Arabische wereld ziet zijn roekeloze expansie in de Middellandse Zee, de Rode Zee, Irak, LibiŽ, SyriŽ en de Kaukasus, en ze willen er niets mee te maken hebben.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 31 oktober 2020
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: