MENU
Creatieve vormingsschool opent haar deuren

Creatieve vormingsschool opent haar deuren

04 nov

Ben jij creatief en heb jij een passie voor kunst? Wil jij je relatie met God verdiepen en met jou kunstvorm mensen raken? Dan is de creatieve school, I AM, wat voor jou! Wat begon als een droom is nu een realiteit aan het worden. Samen met een team van professionals zijn wij begonnen met alle voorbereidingen rondom een creatieve bijbelschool.

We hebben gekozen voor de naam Intuitive Arts Movement, afgekort I AM:
- Intuitive; door God geïnspireerde kunst maken
- Arts; jongeren trainen in verschillende disciplines van creativiteit
- Movement; een beweging van de kunsten in Nederland op gang brengen

De creatieve school zal haar deuren openen in september 2021 in Amsterdam Noord, Tuindorp-Oostzaan. Op deze éénjarige opleiding zullen jongvolwassenen van 17 tot en met 30 jaar getraind en begeleid worden in het vormgeven van hun identiteit. Ze leren om te leven vanuit wie ze zijn in Christus en niet vanuit wat ze kunnen. Ze krijgen creatieve lessen om te kunnen groeien en excelleren in hun creatieve talent. Studenten kunnen een keuze maken uit één van de 3 hoofdvakken: Theater, Dans en Beeldende Kunst.

Naast het Bijbel- en Creatief onderwijs vinden wij het als school belangrijk om ons in te zetten in de samenleving door middel van kunst. Kunst is een krachtige taal die in staat is om hoop te geven, te ontroeren, te verbinden en om emotionele heling te brengen. Maar ook om tot nadenken te zetten en mensen een andere kijk te geven op bestaande ideeën.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden en worden veel sneller verwerkt door onze hersenen. Ook blijft een beeld beter hangen in ons geheugen. Dit bevestigen ook de wetenschappelijke onderzoeken.

Vanuit dit gegeven en onze ervaringen met de kunsten en hun uitwerking zullen wij de studenten laten participeren in maatschappelijke projecten waarbij ze met hun kunst uitreiken naar anderen in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan creatieve lessen aan kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, of lessen aan jongeren of de buurt verfraaien samen met de bewoners van de wijk. Maar ook een optreden verzorgen in een verzorgingstehuis.

Het zijn slechts voorbeelden van hoe wij als school de studenten in willen zetten om hun omgeving te dienen met dat wat God ze heeft gegeven.

Op 23, 24 januari en 13 mei zijn er open dagen. Er is de mogelijkheid om de locatie te bezoeken of om online deel te nemen (dit i.v.m. de corona maatregels). Aanmelden voor de open dagen of meer informatie over de school? Kijk dan op onze website: www.ia-movement.eu en like en volg ons op Facebook en Instagram, intuitive arts movement.

Ook kun je dit hele jaar al gratis ons online onderwijs volgen bij de Arts conferences via zoom. Meer informatie hierover kun je vinden op onze website.

Datum: 4 november 2020
Auteur: Stichting Intuitive Arts Movement - Jennifer Bakker
Foto: Stichting Intuitive Arts Movement
Website: http://www.ia-movement.eu

Dit artikel delen:

Meer nieuws: