MENU
Waarom zwijgt God

Waarom zwijgt God

08 nov

Wat doe je als de hemel zwijgt? Wat doe je als je het uitroept tot God en er geen antwoord komt, of je het in elk geval niet kunt horen? Dit overkwam David. Hij bleef het uitroepen tot God: ‘O God van mijn lofzang, zwijg niet’ (Psalm 109:1).

David werd aangevallen door goddeloze mensen – een regelmatig terugkerende ervaring in zijn leven. Je moet beseffen dat David, toen hij deze oordeelsgebeden uitsprak (vs. 13), niet uit was op persoonlijke wraak. Nee, hij bad als Gods koning over Israël. David wilde dat de goddelozen geoordeeld werden, omdat zij het volk van God aanvielen, het volk waaruit Gods Woord en Zijn Zoon zouden voortkomen.

Waarom zwijgt God soms? Misschien omdat wij niet luisteren of niet willen luisteren. De evangelist Billy Sunday zei dat een zondaar God niet kan vinden om dezelfde reden als een crimineel een politieagent niet kan vinden: hij is niet op zoek. De zonde maakt ons doof voor God. Toen Adam en Eva de stem van God hoorden in de hof van Eden, liepen ze weg en verborgen zich. Kinderen doen dat ook vaak als ze ongehoorzaam zijn geweest.

Soms zwijgt God omdat wij niet klaar zijn voor de boodschap. Hij wil met ons over iets spreken, maar wij zijn er niet klaar voor. We hebben louterende beproevingen nodig om ons bereid te maken tot luisteren.

God zwijgt soms ook omdat Hij weet dat wij niet willen gehoorzamen. Hij is altijd bereid om ons Zijn wil te laten zien, maar Hij toont die alleen maar aan hen die ook werkelijk Zijn wil willen doen. Jezus zei in Johannes 7:17: ‘Als iemand de wil heeft om Zijn wil te doen, zal hij van dit onderricht weten of het uit God is.’ Gehoorzame mensen horen altijd de stem van God.

Ten slotte zwijgt God soms omdat Hij ons op de proef wil stellen – om ons het belang van zwijgen te leren, het belang van wachten op Hem. Wachten helpt ons om Gods soevereiniteit te beseffen.

Het zwijgen van God is een van de moeilijke geloofstesten. Wat moet je doen als God zwijgt? Denk aan Zijn trouw en Zijn zegeningen uit het verleden. Leef vandaag naar wat Hij je al heeft gezegd. Vertrouw op Hem en wacht. Je zult de stem van God weer horen.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 8 november 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 mei 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
17 januari 2021 Verlangen naar water

Meer nieuws: