MENU
Aangepaste editie van de Mars voor het Leven

Aangepaste editie van de Mars voor het Leven

14 nov

Op zaterdag 14 november 2020 wordt D.V. de nationale Mars voor het Leven gehouden. Anders dan anders, in verband met het Coronavirus. Vanuit Nieuwspoort in Den Haag wordt een interactieve livestream van anderhalf uur uitgezonden via de website, YouTube en Facebook TV-zender Family7 en de Reformatorische Omroep.

Het programma start om 11.00 uur. Onderdeel van de livestream is een kleine mars met 50 personen bij de regeringsgebouwen. Social media activiteit met #MarsvoorhetLeven houden we bij op onze social wall.

Sprekers:
- Kees van der Staaij (SGP, fractievoorzitter Tweede Kamer)
- Don Ceder (ChristenUnie, fractievoorzitter Amsterdam)
- Elise van Hoek (Nederlandse Patiëntenvereniging, NPV)
- Paul Lieverse (Christian Medical Fellowship, CMF, pijnarts en oud voorzitter)
- Peter Hildering (huisarts)
- Adrianne Vroegindeweij met oud hulpvraagster (Schreeuw om Leven, hulpverleningsafdeling Er is Hulp)
- Hendrika Jelies (Schreeuw om Leven, landelijk coördinator aanwezigheid bij abortuscentra)

En bijdragen van:
- Diederik van Dijk (Week van het Leven, NPV)
- Deborah (ervaringsdeskundige, met hulp koos ze voor haar kindje)
- Presentatie: Sara van Oordt & Riekelt Pasterkamp
- Muziek: Christian Verwoerd, Erika de Wit en Hans Stolk
Er zijn ook gebarentolken aanwezig.

We komen niet zoals gebruikelijk met duizenden bij elkaar om op één locatie onze boodschap te delen met Nederland. Op diverse manieren laten we samen online het positieve pro-life geluid horen, zodat de samenleving niet om #MarsvoorhetLeven heen kan.

Update 14-10-2020: In verband met de situatie rondom corona hebben we afgeraden om lokaal bij elkaar te komen, maar vooral vanuit huis de Mars voor het Leven te volgen. Lees onder de video hoe u tóch van u kunt laten horen tijdens de Mars voor het Leven.
Foto bij uw plaatsnaambord
Om te laten zien dat heel Nederland dit jaar 'meeloopt' met de Mars voor het Leven, vragen we u om een creatieve pro-life foto te maken bij uw plaatsnaambord en die foto te delen. Hieronder ziet u het voorbeeld van een deel van het personeel van Schreeuw om Leven. We zijn benieuwd naar uw foto! Als u zelf een demonstratiebord maakt, let er dan op dat het een positieve pro-life boodschap is. U kunt ook borden of een levensvlag bij ons bestellen.

Pro-life Kleurplaat
Wat zou het geweldig zijn om op 14 november honderden kleurrijke pro-life kleurplaten voorbij te zien komen op diverse sociale media met de hashtag #MarsvoorhetLeven. Stuur de blanco kleurplaat ook door aan vrienden en familie met kinderen. Gebruikt u geen social media? Stuur dan de foto naar ons op via info@schreeuwomleven.nl.

Video / verhaal: "Ik Mars voor het Leven, omdat..."
Deel uw verhaal via video of tekst met ons via info@schreeuwomleven.nl. Als het een video is, begin de video met "Ik Mars voor het Leven, omdat...". Stuur uw video of tekst in vóór 23 oktober, zodat we alle inzendingen kunnen verwerken. Een deel van de inzendingen komt in onze livestream terug.

Eigen creaties/foto's via hashtag #MarsvoorhetLeven
Deel in de Week van het Leven, maar vooral op 14 november tijdens de Mars voor het Leven, uw creatie via uw sociale media. Op die manier kunt u dit jaar uw stem laten horen tijdens de Mars voor het Leven.

Aanvragen Week van het Leven pakket
Op zondag 8 november start de Week van het Leven met de Zondag voor het Leven. We bieden drie hulpmiddelen aan om te gebruiken tijdens de Week van het Leven:
- Preekschets (voor voorgangers en sprekers) Doel: Bouwstenen aanreiken voor een preek over het wonder van de schepping, de weerbarstigheid van het leven, en de weldadigheid van God. Motiveren om voor het leven op te komen.
- Gebedsboekje (voor iedereen die speciaal in deze Week van het Leven wil bidden)
- Pro-life Kleurplaat (voor kinderen)
Download dit pakket (of onderdelen er van) of vraag kostenloos exemplaren aan via het aanvraagformulier. Deel het met uw gemeente en/of uw voorganger.

Alle informatie en downloads zijn de vinden op de website
www.schreeuwomleven.nl

Datum: 14 november 2020
Auteur: Mars voor het leven
Foto: Mars voor het leven
Website: http://www.schreeuwomleven.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: