MENU
Bruidspaar geeft spaargeld huwelijksfeest uit aan voedselpakketten

Bruidspaar geeft spaargeld huwelijksfeest uit aan voedselpakketten

06 nov

In de media wordt vaak gesmuld van negatief nieuws. Ook door de pers in IsraŽl. Het geeft hun blijkbaar voldoening om steeds weer een zondebok aan te wijzen, vooral in deze tijden van corona. Zo is het een beetje Ďiní om orthodoxe Joden en Arabieren de schuld te geven van het verspreiden van het virus.

Het zou een bron van waarheid kunnen zijn, maar wat ik om me heen zie, is het onverantwoordelijke gedrag van ons allemaal. Soms raakt het aan burgerlijke ongehoorzaamheid. De verplichting die hier geldt om overal een mondkapje te dragen, wordt door velen genegeerd. Dit heeft niets met religieuze achtergronden te maken.

Bij zowel Joden als Arabieren is het gebruikelijk om grote bruiloften te vieren. Honderden soms duizenden gasten zijn aanwezig, en soms wel dagen achtereen. Door het coronavirus is dit, net zoals in Nederland, officieel verboden.

Daarom was ik blij met dit kleine grote bericht:
"Riham en Anas Agbariya uit de IsraŽlisch-Arabische stad Umm el-Fahm waren bezorgd over het aantal gevallen van covid-infecties in hun gebied en waren bang dat een grote bruiloft een bron van verspreiding van het virus zou kunnen zijn. Daarom kozen ze voor een klein feest in overeenstemming met de coronaregels. Ze besloten het geld dat ze jarenlang hadden gespaard voor een groot huwelijksfeest om te zetten in vijfhonderd voedselpakketten voor behoeftige gezinnen in deze moeilijke tijden. Riham en Anas: ĎWe wilden echte vreugde verspreiden.í"

Voor mij is dit een groot en positief nieuwsbericht dat op alle voorpaginaís had mogen staan.

Joanne Nihom, Christenen voor IsraŽl

Datum: 6 november 2020
Auteur: Christenen voor Israel - Joanne Nihom
Foto: Christenen voor Israel
Website: http://www.christenenvoorisrael.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: