MENU
Coronastudiedag voor kerkleiders: vloek of zegen voor de kerk

Coronastudiedag voor kerkleiders: vloek of zegen voor de kerk

10 nov

Op vrijdag 27 november spreken onder meer prof. Tom Wright en Jan Wolsheimer tijdens een online studieochtend voor kerkleiders. Het thema van de studiedag is ‘Corona: vloek of zegen voor de kerk?’ en wordt georganiseerd door het Evangelisch College.

Iedereen in de samenleving ondervindt de gevolgen van corona: ziekte, overlijden en eenzaamheid zijn trieste gevolgen van het virus. Maar ook de kerk lijdt onder het virus. Onder de confronterende titel ‘Corona: vloek of zegen voor de kerk?’ organiseert het Evangelisch College een studieochtend over dit onderwerp.

Opzet
De studieochtend wordt aangeboden middels een livestream via YouTube en bestaat uit een drietal blokken met elk een eigen focus. In het eerste deel zullen drie sprekers vanuit hun eigen perspectief een duiding geven van de huidige tijd: wat doet corona met de mens en de kerk? In het tweede blok gaan drie inspiratoren verder in op de kansen die de crisis biedt voor de kerk. Daarnaast bieden Remmelt Meijer en Peter Wierenga, auteurs van het recent uitgekomen boek ‘Herkerken’, een handreiking hoe kerken de coronacrisis kunnen aangrijpen om te vernieuwen. De ochtend wordt afgesloten met een panelgesprek tussen de sprekers naar aanleiding van vragen die deelnemers kunnen insturen.

Sprekers
De studieochtend wordt verzorgd door een veelzijdig team van inspirerende sprekers:
· Professor Tom Wright, Brits theoloog en nieuwtestamenticus
· Jan Wolsheimer, directeur MissieNederland
· Ds. Antonie Holleman, landelijk leider Kerk van de Nazarener
· Monique Rozendal, trainer en teamcoach
· Ds. André Meulmeester, senior voorganger Christelijke gemeente De Wegwijzer Almere
· Dr. Moses Alagbe, voorganger van het Maranatha Community Transformation Center, Amsterdam
· Remmelt Meijer en Peter Wierenga, auteurs van het boek ‘Herkerken’

Praktische informatie
De studiedag, die onderdeel is van een reeks inspirerende studiedagen, is bedoeld om leiders in de kerk (denk aan predikanten, voorgangers, oudsten, kerkenraadsleden en andere leidinggevenden) toe te rusten voor hun taak in de lokale gemeente. Ook andere geďnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. De studieochtend duurt van 09:30 tot 12:45 uur en is na aanmelding ook later nog terug te kijken. De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Aanmelden kan via: www.evangelisch-college.nl/studiedagen-voor-kerkleiders.

Datum: 10 november 2020
Auteur: Evangelisch College - Marielle Blom
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.evangelisch-college.nl/studiedagen-voor-kerkleiders

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Geven
15 jul

Geven meer