MENU
Hulporganisatie Verre Naasten start serie gespreksfilmpjes

Hulporganisatie Verre Naasten start serie gespreksfilmpjes

12 nov

Vandaag publiceert de landelijke mission-organisatie Verre Naasten een derde gespreksfilmpje in een serie van voorlopig vier filmpjes. Deze keer gaan Jor-El uit Suriname en Klaas uit Nederland samen in gesprek over diversiteit en racisme.

Onder de titel #samendichtbij hoopt Verre Naasten zo Bijbelstudiegroepen en huiskringen samen in gesprek brengen over universele geloofsthema’s, zoals evangelisatie, genade, rust en Jezus’ liefde. In elk gespreksfilmpje zijn twee naasten met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek. Met een setje downloadbare gesprekskaartjes kan iedere groep er vervolgens mee aan de slag en ontdekken hoe God wereldwijd werkt.
Kracht van samen
“Wij geloven in de kracht van samen,” stelt Arjan Woertink, hoofd communicatie en fondsenwerving van Verre Naasten. “Niet tegenover elkaar standpunten uitwisselen, maar samen in gesprek raken, is een goed medicijn voor de tijd waar we momenteel in leven. En in onze nieuwe serie gesprekfilmpjes pakt dat heel mooi uit. Je ziet daarin twee geloofsgenoten, twee naasten met heel verschillende achtergronden elkaar vragen stellen en samen zoeken naar antwoorden. Heel open en eerlijk. Zo vraagt Dawden uit India aan de Nederlandse Anneriet wanneer ze zich voor het laatst gestrest voelde. En andersom vraagt Anneriet wat hem van God af leidt. Dat levert mooie gesprekken op, waarbij de ander heel dichtbij komt.”

Coronaproof in gesprek
De gespreksfilmpjes en de bijbehorende gesprekskaartjes van #samendichtbij zijn online gratis beschikbaar. “We hopen dat zoveel mogelijk Bijbelstudiegroepen, huiskringen en andere groepen met het materiaal aan de slag gaan. En zo iets van Gods wereldwijde werk en onze onderlinge verbondenheid mogen ervaren. Ook hopen we dat juist in deze tijd, waarin we elkaar veel minder ontmoeten en de kerkdiensten niet kunnen doorgaan, de gespreksfilmpjes en -kaartjes het onderlinge gesprek weer op gang brengen. En omdat alles online is, is dat helemaal coronaproof!”

Geloof delen wereldwijd
Verre Naasten is een landelijke mission-0rgansatie die met en namens kerken in Nederland werkt aan haar missie: geloof delen wereldwijd, in woorden en daden, ver weg en dichtbij. Voor de productie van #samendichtbij werkte Verre Naasten samen met Mediahuis Living Image in Utrecht. De gespreksfilmpjes en -kaartjes zijn te vinden op www.verrenaasten.nl/samendichtbij.

Datum: 12 november 2020
Auteur: Verre Naasten - Arjan Woertink
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: