MENU
Jozefien raakte onbedoeld zwanger: ik schaamde me

Jozefien raakte onbedoeld zwanger: ik schaamde me

13 nov

Deze week is het de 'Week van het Leven'. In deze videoserie ontmoet Caroline Schimmel drie vrouwen die voor een ingrijpende keuze kwamen te staan. In deze aflevering vertelt Jozefien (24) haar verhaal. Zij raakte onbedoeld zwanger en in deze moeilijke periode twijfelde ze over abortus.

De relatie met haar vriend ging uit en ze stond er alleen voor. 'Iemand zei tegen me: ik hoop voor je dat je een miskraam krijgt.' Die opmerking raakte haar diep.
Jozefien: Ik wist niets over abortus, ik had me er nog nooit in verdiept, maar ik twijfelde er wel over. Ik wist wel van mensen die het hebben laten doen, maar ben zelf nooit zover gekomen om een afspraak te maken. Mijn moeder heeft daar ook een belangrijke rol in gespeeld omdat ze in God geloofde en vond dat abortus geen optie was.

De relatie met mijn toenmalige vriend was niet goed. Op het moment dat ik wist dat ze zwanger was raakte ik min of meer in paniek, wat moet ik doen, ik schaamde me ook heel erg en leefde even in een totale waas. Iemand zei tegen me: 'Ik hoop voor je dat je een miskraam krijgt.' Die opmerking raakte me diep. En ik besefte dat ik dat niet wilde, ik wilde vechten voor mijn kindje. Toen ik het hartje van de baby voor het eerst hoorde was dat een enorme bemoediging voor me om vol te houden en door te gaan met de zwangerschap.'

Jozefien zet zich nu in voor vrouwen die ongewenst zanger zijn geraakt. 'Veel vrouwen weten niet dat er mogelijkheden zijn om hulp te krijgen. Ze worstelen met veel dingen, bijvoorbeeld toekomstige financiŽle problemen of ze worden gedwongen tot het nemen van een beslissing en zien geen enkele uitweg meer en denken het niet alleen aan te kunnen. Ik wil graag helpen en vertellen dat er echt een andere weg te gaan is. Die problemen zijn oplosbaar en daarom kunnen de vrouwen ervoor kiezen om hun kindje te houden.

Deze videoserie is tot stand gekomen in samenwerking met Platform Zorg voor Leven.

Datum: 13 november 2020
Auteur: Reformatorisch Dagblad - YouTube
Website: http://www.weekvanhetleven.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: