MENU
Opwekking start met project: Viva de kerk

Opwekking start met project: Viva de kerk

14 nov

Nederland wordt geschud, en dat gaat de kerk niet voorbij. Veel manieren waarop we kerk-zijn jarenlang hebben ingevuld, zijn weggevallen. Enerzijds biedt dat ruimte voor nieuwe initiatieven, we zien we dat mensen veerkrachtig en creatief zijn. Het meebewegen met alle overheidsrichtlijnen, het ontwikkelen van online activiteiten en visie ontwikkelen: allemaal uitdagingen die zich elke dag weer aandienen. Maar ook: hoe geef je in een tijd als deze vorm aan kerk-zijn?

Daarom starten we met het project Viva de kerk! We onderzoeken 10 principes die we ontdekken in de gemeente in AntiochiŽ. Deze eerste kerk onder de heidenen waar Paulus deel van uitmaakte was een vurige en (veer)krachtige kerk - ondanks verdrukking en vervolging.
Zo willen we kerken op dit moment ondersteunen en jou de principes en tools aanreiken voor een kerk die bloeit en bruist van leven! Wat je rol ook is binnen een gemeente - of je nu gemeentelid of leider bent Ė jij hebt invloed.

De aftrap is op 28 november a.s. met een visiedag voor kerkleiders en iedereen die betrokken is bij gemeenteontwikkeling. We willen jou en je leidersteam van harte uitnodigen voor deze ochtend (van 10.00-12.30 uur) vol inspiratie, visie en ontmoeting. Als je deze ochtend verhinderd bent, kun je het event ook later op je eigen tijd terugkijken.

Programma:
- Diepgaand onderwijs over gemeenteontwikkeling van Henk Stoorvogel
- Een inspirational van Ruben Flach
- Livemuziek met Reni en Elisa Krijgsman
- Simon Visser van Open Doors met lessen uit de vervolgde kerk
- Voorproefje videoserie
- Rondetafelgesprek met pioniers: Theo van den Heuvel (De Stadskerk, Groningen) en Jurjen ten Brinke (Hoop voor Noord, Amsterdam),
- Het boek Viva de kerk!, dat je als deelnemer ontvangt
- Een whitepaper: hoe gemeenteontwikkeling kan werken in jouw stad en dorp

Als Opwekking zetten we ons al jarenlang in voor geestelijke vernieuwing: door de Pinksterconferentie, onze Opwekkingsliederen, Opwekking GO en de leiderschapsconferenties. Wij verlangen naar een krachtige en springlevende kerk, waarin Gods goedheid, liefde en genade zichtbaar worden in ons land. Daarom hopen we van harte dat je aanhaakt bij dit initiatief en samen met ons op ontdekkingstocht gaat hoe God kerk-zijn heeft bedoeld. Op www.vivadekerk.nl vind je meer informatie en kun je je opgeven voor het event.

We zien uit naar je opgave. Viva de kerk!

Datum: 14 november 2020
Auteur: Opwekking
Foto: Opwekking
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: