MENU
Veel reacties op de Mars voor het Leven

Veel reacties op de Mars voor het Leven

16 nov

De Mars voor het Leven wordt al bijna 30 jaar gehouden. Normaal lopen er tienduizend mensen mee. Als gevolg van de coronamaatregelen bleef het dit keer bij een korte wandeling met 50 deelnemers rond de Hofvijver. De demonstratie werd online gestreamd door de stichting Schreeuw om Leven en uitgezonden via Family7. Op twitter zijn veel reacties te lezen, hieronder een selectie.

Kees van der Staaij: Dat was weer een bijzondere #MarsvoorhetLeven vandaag. Warme boodschap: meer hulpverlening aan vrouwen in nood en betere bescherming ongeboren leven. Wel verbaasd om door pro-abortusdemonstranten te worden uitgescholden als ‘christenhond’. Donkere kant van ‘tolerant’ Nederland.

Laurens: De donkere kant van Nederland is vandaag heel duidelijk naar voren gekomen. Wat een tegenstand om een boodschap die eigenlijk niet gehoord mag worden. Het blijft dus nodig!

Kees Langeveld: Abortus is, gegeven het sterftecijfer, véél dodelijker dan Covid-19. Daarom is het meer dan nodig op te komen voor het leven van ongeborenen!

Eppie Klein: Heel bijzonder dat zoveel mensen op de bres staan in #MarsvoorhetLeven in de bescherming van het jonge leven. En dat ten behoeve van de andere bevolkingsgroep waar de baby niet veilig is.

Rody van Heijst: Abortus is geen vorm van beschaving. Abortus is geen oplossing. Steeds meer mensen zien dat in. Het geluid wordt luider en luider! Vandaag is de #MarsvoorhetLeven. Een stille mars waarin stil wordt gestaan bij 30.000 verloren mensenlevens per jaar.

Cees van der Wal: Vanmorgen voor @refdag gefotografeerd bij #MarsvoorhetLeven in Den Haag. Was beschaafde demo tot aan het einde. Maar het groepje pro abortus figuren dat “vuile christenhonden” riep in de richting van de mars vond ik schokkend. Zullen ze dat ook durven met andere geloven?

Pieter Beens - Freelancejournalist: In de afgelopen maanden probeerde ik de jaarlijkse verslagen van abortusklinieken op te vragen. Die moeten verplicht openbaar zijn, maar veel klinieken weigeren tot nu toe om ze te delen.

Kees van der Staaij: Wat een onthullend verhaal in Medisch Contact. Bezorgdheid bij bestuurder abortusklinieken over mogelijk minder abortussen. “VWS financiert de klinieken immers op basis van het aantal verrichtingen” Reden temeer om keuzehulpgesprekken buiten abortuskliniek te houden.

Marrijn Eerland: Grappig dat veel mensen aandacht vragen voor #MarsvoorhetLeven. Dan blijft het trending! Het stemt tot nadenken dat zoveel mensen de aandacht voor pro-life willen wegdrukken. #kiesvoorhetleven.

Stefan Langeveld: De wet schrijft voor dat abortus alleen mag plaatsvinden 'indien de noodsituatie van de vrouw deze onontkoombaar maakt' Zoeken naar alternatieven is verplicht, maar huisarts en kliniek laten dit na en overtreden de wet. Gevolg: geen noodsituatie toch abortus.

PapavanLara:Opnieuw opvallend hoe fel reacties zijn op #MarsvoorhetLeven en mensen die vreedzaam hun stem tegen abortus laten horen. Redelijke argumenten schijnen hier niet nodig en men permitteert zich alle mogelijke beledigingen. Beste vrije Nederlanders, wat is het nu echt dat u zo raakt?

Elise van Hoek: de 5 dagen bedenktermijn zijn hard nodig voor een vrouw die juist dan mogelijk wil gaan praten en hulp nodig heeft vanwege de achtbaan waar ze in terechtkomt.

Tim van Ooijen: Kippenvel en wat blijft het bizar. DERTIGDUIZEND! (Zoals ik deze week las: wanneer er vandaag op mars een soort van leven wordt gevonden staat het in de kranten.. maar hetzelfde leven brengen we in Nederland 30.000 keer om het leven!

Datum: 16 november 2020
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Videostill - family7
Website: http://www.weekvanhetleven.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: