MENU
Geen ziekterisico voor werkgever die mensen uit bijstand in dienst neemt

Geen ziekterisico voor werkgever die mensen uit bijstand in dienst neemt

18 nov

De ChristenUnie wil dat de overheid het ziekterisico afdekt voor werkgevers die mensen uit de bijstand in dienst nemen. Werkgevers aarzelen vaak om werkzoekenden uit deze groep in dienst te nemen, omdat ze het ziekterisico te groot vinden.

De ChristenUnie verwacht dat de besparingen op uitkeringen zijn hoger zal zijn dan de kosten van het afdekken van het ziekterisico. ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins doet tijdens de behandeling van de Sociale Zakenbegroting het voorstel om dit plan door te rekenen. De partij wil daarna snel vervolgstappen zetten.

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins: Nog steeds hebben we in ons land veel vacatures, terwijl er ook mensen in de bijstand zitten die graag willen werken. Die menskracht is hard nodig. Het is echter riskant voor werkgevers om werkzoekenden uit de bijstand aan te nemen, vanwege de kans op ziekte en uitval. Een mkb'er kan dit risico niet nemen, de overheid wl. Het wegnemen van deze drempel is goed voor werkgevers, voor het huishoudboekje van de overheid, maar bovenal voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt die graag aan de slag willen."

Datum: 18 november 2020
Auteur: Christenunie - Eppo Bruins
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: