MENU
Het Midden-Oosten: update van Tsarfati

Het Midden-Oosten: update van Tsarfati

20 nov

Amir Tsarfati is geboren in IsraŽl en heeft gewerkt als majoor in de IsraŽlische strijdkrachten. Hij is oprichter van Behold Israel - een organisatie die veel nieuws en informatie over IsraŽl geeft vanuit bijbelse perspectief. Iedere week schrijft Amir een update met daarin bijzonderheden uit zijn regio. Momenteel is hij in BraziliŽ maar hij volgt het nieuws in IsraŽl en het Midden-Oosten op de voet. Hieronder een overzicht van deze week.

Amir: Iraanse milities hebben besloten om door te gaan mert hun confrontatie met ISIS-overblijfselen in Irak en SyriŽ. Dit is een interessant scenario omdat ik zie hoe twee regionale dreigingen elkaar aanvallen terwijl IsraŽl buiten beeld blijft.

Ook interessant is dat het nu algemeen bekend is dat de IsraŽlische Mossad (inlichtingendienst) verantwoordelijk was voor de eliminatie van Abu Mohamad al-Masri in Teheran in augustus. Al-Masri was de onderbevelhebber van Al Qaida en hij beraamde destijds aanvallen op de Joden. Hij is ook de verantwoordelijke voor het plannen van de bombardementen op twee Amerikaanse ambassades in Afrika in 1998 waarbij honderden mensen om het leven kwamen en duizenden gewond raakten.

De IraniŽrs ontkennen dat Al-Masri Łberhaupt in hun land was. Toch vond Mossad hem in hun hoofdstad Teheran, en hebben ze hem een jaar hebben gadegeslagen voordat ze hem uitschakelden!

Dan de militaire actie in mijn regio: terwijl Egypte en Rusland een marine-oefening in de Zwarte Zee uitvoerden, voerden IsraŽl en Cyprus tegelijkertijd een luchtmachtoefening uit. Turkije wordt geÔsoleerd - en ze vinden het niet leuk. Turkije heeft deze week daadwerkelijk luchtaanvallen uitgevoerd op Koerdische doelen in Irak en SyriŽ. Het zou geen verrassing moeten zijn als ik je vertel dat de lokale bevolking in de regio's waarop Turkije zich richt, niet aarzelt om Erdogan de 'nieuwe Hitler' te noemen.

Het anti-artillerie-verdedigingssysteem bij de Amerikaanse ambassade in Bagdad werd eerder deze week geactiveerd nadat drie raketten in die richting waren gelanceerd, waarschijnlijk door Iran gesteunde milities. De Groene Zone is een gemeenschappelijk doelwit voor hen.

Na de militaire actie van deze week in het Midden-Oosten voerde de IDF een grote aanval uit op de Iraanse Quds Force-milities in het gebied van Damascus. Voor zover we weten, zijn ten minste tien Iraanse en Syrische soldaten gedood toen IsraŽl zes verschillende locaties trof, om nog maar te zwijgen van de structurele schade die werd aangericht. IsraŽl zal niet toestaan dat de Iraanse verschansing in SyriŽ onaangeroerd blijft.

De IDF zei na deze aanval op Twitter: "IsraŽl en Iran delen geen grens. In feite ligt Teheran op 1500 kilometer van Jeruzalem. Dus waarom is er een door Iran geleid Syrisch team IED aan de grens tussen IsraŽl en SyriŽ? Omdat de terreur van Iran geen grens kent. Gelukkig zijn we hier om ze te stoppen."

Wat betreft de recente diplomatieke overeenkomsten van IsraŽl met andere landen, er hebben de afgelopen twee weken belangrijke dingen plaatsgevonden. Ten eerste keurde het IsraŽlische parlement officieel de overeenkomst tussen IsraŽl en Bahrein goed. En deze week vond de allereerste commerciŽle vlucht plaats van Manama (de hoofdstad van Bahrein) naar Tel Aviv, met de eerste Bahreinse delegatie naar IsraŽl, vergezeld door ambtenaren van het Witte Huis. Bovendien bezocht de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, waarmee hij de eerste Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken was die dit deed - en ja, de Palestijnen waren hierover verontwaardigd omdat de regering-Trump de wereld laat weten dat Joodse nederzettingen in dit bijbelse en voorouderlijk land legaal zijn.

De regering-Trump besloot ook dat alle IsraŽlische producten die door IsraŽlische bedrijven in Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) worden gemaakt, het label "Made in Israel" zullen krijgen - precies het tegenovergestelde van wat Europese landen doen. Dit is groot nieuws voor IsraŽl! De VAE verkoopt met trots IsraŽlische import op hun markten en ze laten zelfs zien waar de producten vandaan komen.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 20 november 2020
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: