MENU
Amir Tsarfati: Benjamin Netanyahu maakte geheime reis naar Saoedi-Arabie

Amir Tsarfati: Benjamin Netanyahu maakte geheime reis naar Saoedi-Arabie

28 nov

Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein misschien de eerste twee Golfstaten waren die vrede met IsraŽl sloten, zijn er verschillende andere waarop het Witte Huis heeft aangedrongen om dit voorbeeld te volgen. Een van de meest verwachte - en misschien wel de belangrijkste - is het Koninkrijk Saoedi-ArabiŽ.

Een IsraŽlische journalist ontdekte een onregelmatige vlucht op een vluchtvolgsite, premier Benjamin Netanyahu maakte zondagavond een geheime reis naar Neom, Saoedi-ArabiŽ. Deze stad ligt aan de westkust van het koninkrijk langs de Rode Zee. Interessants om op te merken is dat een dag na deze reis de IsraŽlische gezondheidsautoriteiten Saoedi-ArabiŽ bestempelden als een groen land, wat betekent dat je niet in quarantaine hoeft te staan als je van daaruit terugkeert.

Tijdens zijn bezoek had Netanyahu een ontmoeting met kroonprins Mohammed bin Salman, vergezeld van de IsraŽlische Mossad Chief, Yossi Cohen, en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Er wordt aangenomen dat ze meerdere onderwerpen bespraken, waaronder de normalisatie van de banden tussen IsraŽl en Saoedi-ArabiŽ, evenals de nooit eindigende dreiging van Iran. We weten misschien niet wanneer alles zal plaatsvinden, maar we kunnen meer dan ooit tevoren het toneel zien voor het scenario van EzechiŽl 38! En daar komt nog bij dat Netanyahu volgende week naar zowel Bahrein als de VAE zal reizen!

Wat betreft IsraŽl, we zijn de afgelopen week betrokken geweest bij verschillende luchtaanvallen in heel SyriŽ. Na de aanval van vorige week in het gebied van Damascus nadat door Iran gesteunde milities explosieven hadden geplaatst nabij onze zuidelijke grens, troffen we zes verschillende locaties in de Deir ez-Zor-regio in Oost-SyriŽ. Dit is de belangrijkste locatie waar de IraniŽrs proberen hun wapens door te voeren naar de Middellandse Zeekust. We voerden ook aanvallen uit in Gaza nadat Hamas een raket op ons had afgevuurd. Onze luchtmacht heeft verschillende Hamas-compound geraakt. De IDF richtte zich ook op Hezbollah-milities in de buurt van Damascus en aan de Syrische kant van de Golanhoogte. En gisteren voerde ons leger opnieuw een aanval uit in de oostelijke Syrische stad Al-Bukamal. Als gevolg van deze aanval vielen door Iran gesteunde slachtoffers.

Het is een drukke week geweest en helaas is dat niet het einde van het verhaal. Een vluchtcadet van de IsraŽlische luchtmacht en vlieginstructeur (res.) Van de IAF Flight Academy zijn dinsdag omgekomen in het zuiden van IsraŽl bij een vliegtuigcrash. We rouwen met hun families.

Iets anders dat moet worden opgemerkt, is het lopende militaire contract tussen Rusland en Soedan dat zal resulteren in de bouw van een Russische marinebasis aan de Soedanese kust. Op deze basis kan Rusland nucleaire oorlogsschepen aanmeren en tot 300 soldaten ter plaatse bevoorraden. Had ik EzechiŽl 38 genoemd? Eerst was het SyriŽ. Nu bouwt Rusland zijn aanwezigheid ten zuiden van IsraŽl op.

Ongeacht de nasleep van de Amerikaanse verkiezingen, blijft IsraŽl op wereldschaal soevereine erkenning krijgen. Na het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo aan de Westelijke Jordaanoever vorige week, bracht hij een verklaring uit waarin hij onthulde dat alle items die vanuit IsraŽlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever naar de VS worden geÔmporteerd, het label 'Made in Israel' zullen krijgen. Dit is monumentaal voor mijn land en een cruciale verandering ten opzichte van het vorige beleid.

Want ons burgerschap is in de hemel, van waaruit we ook reikhalzend wachten op de Heiland, de Heer Jezus Christus, die ons nederige lichaam zal transformeren, zodat het gelijkvormig kan worden aan zijn glorieuze lichaam, volgens de werking waarmee Hij zelfs kan onderwerpen. alle dingen voor Hemzelf (Filippenzen 3: 20-21).

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 28 november 2020
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: