MENU
Bestuursvoorzitter Cornel Vader geridderd bij afscheid Leger des Heils

Bestuursvoorzitter Cornel Vader geridderd bij afscheid Leger des Heils

02 dec

Cornel Vader is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje – Nassau. Tijdens zijn officiële afscheid op woensdag 2 december 2020 in ’t Klankbord in Almere ontving de terugtredend bestuursvoorzitter van de stichtingen Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg en Jeugdbescherming en Reclassering een lintje via een onlineverbinding uit handen van de Veendamse burgemeester Swierstra. Foto: Cornel Vader met zijn echtgenote Karin den Hollander, die het lintje namens de burgemeester van Veendam mocht opspelden (foto: Wendy Bos)

Al meer dan 30 jaar is Cornel Vader professioneel betrokken bij het Leger des Heils, waarvan de laatste negen jaar als bestuursvoorzitter. Op 1 januari 2021treedt Cornel Vader terug als bestuursvoorzitter. Vader wordt opgevolgd door kapitein Harm Slomp.

Reclasseringswerker
Vader volgde de Sociale Academie in Breda en studeerde Andragologie in Leiden. Hij begon meer dan 30 jaar geleden als reclasseringswerker in Maastricht. In 1988 werd hij beleidsfunctionaris. En na een periode als afdelingshoofd Marketing en Kwaliteit werd hij algemeen directeur in Noord-Nederland. Sinds 2011 is hij bestuursvoorzitter van de stichtingen Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg en Jeugdbescherming en Reclassering.

Herstel van het gewone leven
Het Leger des Heils maakte onder leiding van Cornel Vader, ten tijde van de decentralisatie van het sociaal domein, een aanmerkelijke groei door. Nog steeds kan het Leger rekenen op veel goodwill in de Nederlandse samenleving. Zijn visie met veel ruimte voor vernieuwing heeft een duidelijke stempel gedrukt op de manier van werken die ‘Herstel van het gewone leven’ is gaan heten.

Gewoon te moeilijk
Ter ere van zijn afscheid als bestuursvoorzitter schreef Cornel Vader een boek over sociale uitsluiting en erbij horen, met als titel ‘Gewoon te moeilijk’. Vanuit verschillende invalshoeken beschrijft Vader ruim dertig jaar kwetsbaarheid in het sociaal domein. Het gaat over kinderen en jeugdigen, mensen met een verstandelijke beperking, verslaafde mensen, mensen in verwarring, mensen die door hun levensstijl verpleeghuiszorg nodig hebben, mensen die door hun gedrag buiten de samenleving gezet werden en hun weg terug moesten zien te vinden. In het boek wordt vanuit de invalshoek van kwetsbare mensen de verbinding gemaakt met beleidsstukken, rapporten, bestuurlijke en politieke ontwikkelingen en berichten uit de media. Een aanrader voor iedereen die werkzaam is binnen het sociaal domein. Vader zet de lezer aan het denken met de indringende vraag: Ken je ze, heb je ze ontmoet? En heeft de samenleving als geheel nou vooruitgang geboekt om mensen die gestrand zijn een betere toekomst te gunnen?

Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg / Jeugdbescherming en Reclassering
Jaarlijks helpen 7000 betaalde professionals van het Leger des Heils zo'n 40.000 mensen met professionele zorg en begeleiding. Cornel Vader blijft als adviseur onderzoek en programmaontwikkeling betrokken bij het Leger des Heils.

Datum: 2 december 2020
Auteur: Leger des Heils
Foto: © Wendy Bos
Website: http://www.legerdesheils.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: