MENU
New York heeft de grootste rode collectebus aller tijden

New York heeft de grootste rode collectebus aller tijden

03 dec

De collectebussen waarmee men geld inzamelt voor diverse sociale diensten door het Leger des Heils zijn overal bekend in de VS en verschillende andere landen. Dit jaar, met een aanzienlijk grotere vraag naar diensten, maar minder bezoekersaantallen vanwege COVID-19, is de uitdaging groter dan ooit tevoren, aldus luitenant-kolonel Ricardo Fernandez, divisiecommandant van het Leger des Heils in New York City.

En dus is 's werelds grootste fondsenwervende rode bus aller tijden opgezet op het internationaal beroemde Times Square, om de aandacht voor de steun op ludieke wijze te vergroten.

6,3 miljoen maaltijden
Alleen al in New York heeft het Leger des Heils sinds de aanslag van COVID-19 meer dan 6,3 miljoen maaltijden verstrekt aan mensen in nood. De beweging heeft meer dan 100 gemeenschapsprogramma's in de regio. New Yorkers ervaren ernstige voedselonzekerheid en een ongekende behoefte, die noodhuisvesting en hulp bij energierekeningen, huur en hypotheekbetalingen nodig hebben. De potentiële vraag tijdens de kerstperiode kan oplopen tot 155 procent in vergelijking met voorgaande jaren, wat in groot contrast staat met een verwachte afname van 50 procent in donaties.

Enorme collectebus met verlichting
Om in de grote behoefte aan fondsenwerving te voorzien, heeft het Leger des Heils een gigantische Rode collectebus geïnstalleerd die 2 meter hoog is en aan een standaard van 10 bij 5 meter hangt. Het opvallende ontwerp heeft ingebouwde LED-lampjes die oplichten en sprankelen, en het toont interactiviteit met een tekst om te doneren die lichten en belgeluiden triggert die normaal gebruikt worden tijdens de collecties in de VS. De oogverblindende ketel was ‘ontworpen om voorbijgangers te verbazen en ze letterlijk te stoppen om een ​donatie te doen’, zegt de divisiecommandant. De ketel zal bemand worden met 24-uurs beveiliging en lokale legerofficieren van het Leger des Heils met een traditionele ketel voor gelddonaties en om vragen te beantwoorden. Alle activiteiten rond de grote ketel zullen strikt voldoen aan de geldende COVID-19 veiligheidsvoorschriften in New York City.

Elke dag het beste doen
‘Het Leger des Heils heeft één missie: elke dag het beste doen’, legt luitenant-kolonel Fernandez uit. ‘We plaatsen onze Giant Red Kettle midden op Times Square als een baken terwijl we helpen bij het voeden, onderdak bieden en een vrolijk kerstfeest bieden aan duizenden New Yorkers die hard getroffen zijn door COVID-19. Dit wordt een nieuwe traditie om hoop te brengen en mensen in nood te helpen. Om de zichtbaarheid te maximaliseren, zal de Giant Red Kettle tijdens het aftellen naar Kerstmis ook andere locaties in New York City bezoeken, van het Meatpacking District tot Madison Square Park. .

Meer dan 130 landen
Het Leger des Heils blijft in december in meer dan 130 landen dienen, waarvan de meeste ook een aanzienlijk grotere vraag ervaren vanwege de gevolgen van de pandemie. Omdat de aanloop naar Kerstmis een cruciale periode is voor zowel het leveren van essentiële zorg aan mensen in nood als in termen van fondsenwerving, past het Leger des Heils zich aan en innoveert het op tal van manieren. De levengevende evangelieboodschap van Kerstmis staat ook centraal in alles wat het Leger des Heils doet.

Nieuw-Zeeland
In Nieuw-Zeeland worden mensen aangemoedigd om taarten en andere lekkernijen te bakken voor hun vrienden, familie en leden van de gemeenschap. Bakkerijbenodigdheden Edmonds en Chelsea steunen het Leger des Heils door te doneren voor elke foto van gebakken goederen die zijn getagd met hun sociale media-accounts.

Canada
In Canada en het Verenigd Koninkrijk zijn kerstconcerten opgenomen, om het verhaal van Jezus' geboorte te delen en kerstsfeer te brengen door middel van muziek, zang en geselecteerde lezingen. Het Britse evenement gaat op 2 december in première op YouTube voordat het wordt uitgezonden via het BBC Local Radio-netwerk, waardoor het kerstverhaal naar miljoenen luisteraars wordt gebracht.

Nederland
Het Leger des Heils in Nederland organiseert uitzendingen, mede gepresenteerd door een bekende Nederlandse tv-ster. Deze programma's delen Bijbelse thema’s door middel van hedendaagse en traditionele muziek, en bieden ook hoopvolle verhalen van de sociale dienstencentra van het Leger des Heils in het hele land.

Roemenië
En in Roemenië heeft het Leger des Heils zijn Angel Tree-initiatief online genomen en supporters aangemoedigd om gebruik te maken van e-commerce (sociaal afstandelijke) winkelportalen om speelgoed, kleding en andere zinvolle geschenken te kopen voor kinderen in nood in steden van Boekarest tot Buzău.

Al deze initiatieven en meer zullen te zien zijn op social media tijdens de Adventsperiode, die zullen worden gepubliceerd op het internationale hoofdkantoor van het Leger des Heils, Facebook, Twitter en Instagram, met de hashtag #CountdownToChristmas.

Datum: 3 december 2020
Auteur: Leger des Heils - New York
Foto: Leger des Heils - New York
Website: https://www.salvationarmy.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: