MENU
Israel meer dan ooit betrouwbare bondgenoot voor buurlanden

Israel meer dan ooit betrouwbare bondgenoot voor buurlanden

04 dec

Amir Tsarfati: Vorige week werd de beste nucleaire wetenschapper van Iran, Mohsen Fakhrizadeh, ongeveer anderhalf uur ten oosten van Teheran, de hoofdstad, vermoord. Deze persoon werd in 2018 ontmaskerd door premier Benjamin Netanyahu. Toen hij voor een publiek sprak, zei Netanyahu: 'Onthoud die naam - Fakhrizadeh.' Welnu, de Mossad heeft dat zeker gedaan.

Op vrijdagmiddag, toen zijn konvooi langs een oude, blauwe Nissan-vrachtwagen reed, explodeerde de vrachtwagen via een ontploffing op afstand, waardoor zijn voertuig tot stilstand kwam. Het volgende dat gebeurde, was dat kogels door zijn voorruit vlogen en zowel hem als zijn lijfwacht doodden. Later werd gemeld dat twee IsraŽlische onbemande luchtvaartuigen (UAV) een belangrijke rol speelden bij de moord op de nucleaire wetenschapper.

Fakhrizadeh leidde het geheime nucleaire
programma van Iran en wordt door de IraniŽrs
als onvervangbaar beschouwd.


Iran wijst naar Verenigde Arabische Emiraten
Na de aanval was IsraŽl zeer alert en de IraniŽrs belden uiteindelijk de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en bedreigden hen als de VS een aanval op Iran zouden plegen. Ze vertelden de VAE zelfs dat ze hen verantwoordelijk achten voor de dood van Fakhrizadeh (ondanks het feit dat ze wisten dat het IsraŽl was). Fakhrizadeh leidde het geheime nucleaire programma van Iran en wordt door de IraniŽrs als onvervangbaar beschouwd. Een journalist die banden heeft met de Iraanse oppositie schreef onlangs dat "het belang van Mohsen Fakhrizadeh voor het Iraanse nucleaire project vergelijkbaar is met dat van Qassem Soleimani voor Iraanse milities in het Midden-Oosten." Met andere woorden, hij was de sleutelfiguur.

Dreiging voor de Ayatollahs groot
Naast dit alles werden deze week een commandant van de IRGC Quds Force en twee andere ondergeschikten gedood bij een luchtaanval in Oost-SyriŽ. En met moorden op sleutelfiguren in het Midden-Oosten, wordt gemeld dat de Syrische president Bashar Al-Assad en zijn broer, generaal Maher Al-Assad, die de commandant is van de door Iran gesteunde 4e divisie, het presidentiŽle paleis in Damascus in angst is voor hun leven. En alsof dat nog niet genoeg is, verhuist Hezbollah-leider Hassan Nasrallah voor onbepaalde tijd terug naar Teheran totdat ze dit hebben opgelost. Het zijn de Ayatollahs en hun regime die mogelijk het slechtste jaar tot nu toe hebben gehad.

Het zijn de Ayatollahs en hun regime
die mogelijk het slechtste jaar tot nu
toe hebben gehad.


Saoedi-ArabiŽ
Veel concentreert zich momenteel rond Iran, maar ik denk dat ook de Saoedi's nu goed alert zijn en evalueren. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het voor hen steeds duidelijker dat IsraŽl nu meer dan ooit een betrouwbare en waardevolle bondgenoot is. Hoewel Saoedi-ArabiŽ nog geen formele relatie met IsraŽl heeft, zijn er verschillende overeenkomsten met betrekking tot inlichtingen, militairen en reizen. En 48 uur na de moord op Fakhrizadeh startte Jared Kushner, senior adviseur van het Witte Huis, om onbekende redenen een reis naar het Midden-Oosten. IsraŽl en Saoedi-ArabiŽ zijn overeengekomen dat IsraŽlische straaljagers het Saoedische luchtruim mogen gebruiken. De Mossad noemt deze regio van de wereld nu 'de Verenigde Staten van het Midden-Oosten'.

Meer samenwerking
Bij andere militaire activiteiten die hier in de regio plaatsvinden, werken de zeestrijdkrachten van Cyprus en Griekenland samen met die van Egypte en de VAE om een grootschalige militaire zee- en luchtoefening in de Middellandse Zee uit te voeren.

Vijf anti-IsraŽlische resoluties
De VN nam vijf anti-IsraŽlische resoluties aan. Er waren geen resoluties tegen andere landen, inclusief Iran, Hamas, SyriŽ, Turkije, Irak, en meer. We zien een groeiende beweging van de toenemende anti-IsraŽlische gevoelens.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 4 december 2020
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: