MENU
Christelijke school in Pakistan opent deuren

Christelijke school in Pakistan opent deuren

04 dec

Pakistan - HVC slaat met enkele evangelisten en een collega-organisatie de handen ineen. In oktober opende een nieuwe christelijke basisschool in Pakistan haar deuren om de eerste 80 kinderen uit kansarme gezinnen te verwelkomen. De coronacrisis brengt vele andere christelijke scholen in Pakistan in moeilijkheden. HVC roept Nederlandse christelijke scholen op om Pakistaanse scholen te ondersteunen.

Werken voor de kost
Veel christelijke ouders zijn arm en kunnen amper rondkomen. Geld voor school is er niet. Een Pakistaanse onderwijzer vertelt: “Veel ouders zijn hun werk kwijtgeraakt en zijn daarom niet in staat om boeken, uniformen, schoenen en andere benodigdheden voor hun kinderen te kopen.” Christenen worden als eerste ontslagen en bij het vinden van werk moeten ze vaak achter aansluiten in de rij.

Christenen worden als eerste ontslagen
en bij het vinden van werk moeten ze
vaak achter aansluiten in de rij.


Hartverscheurend
De school is begonnen met een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de eerste vijf klassen van de basisschool. Elk jaar breidt de school uit met een nieuwe klas, tot klas tien. De verhalen van de kinderen die voor het eerst van hun leven op school komen zijn hartverscheurend. Ze kunnen amper geloven dat er iets gaat veranderen in hun jonge leven.

Impact op gemeenschap
Veel ouders zijn lamgeslagen. Passief vluchten sommigen in gebruik van drugs of drank. De lokale kerk is daarom nauw betrokken bij het schoolproject. Zij motiveren ouders om hun kinderen te helpen. Zo verandert dit project een hele gemeenschap. De school biedt perspectief op verandering, een ander leven. Met nieuwe vaardigheden en hoop op een betere toekomst!

HVC roept Nederlandse scholen op om
de nieuwe school en andere noodlijdende
Pakistaanse scholen te steunen!


Doe mee aan Scholen voor scholen
Bent u leerkracht of hebt u een schoolgaand kind? Help met uw school of met de school van uw kind een christelijke school in een land met christenvervolging! Het HVC scholenteam ondersteunt scholen die gaan sparen of een (schoolbrede) actie organiseren. Hierdoor kan een actie met een minimale inspanning van de leerkrachten worden opgezet. Meer informatie: Scholen voor scholen

Datum: 4 december 2020
Auteur: HVC - Nieuwsbrief
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: