MENU
GZB start kerstactie voor gevangenen in Albanie

GZB start kerstactie voor gevangenen in Albanie

10 dec

Rond de 45.000 adressen ontvangen deze maand van de GZB een ‘zendingsbusje’ om te sparen voor de zending. De zendingsorganisatie hoopt op deze manier de achterblijvende inkomsten uit zendingsbussen op te vangen.

Met de opbrengst van de kerstactie wil de GZB ervoor zorgen dat ook op donkere plaatsen zoals gevangenissen in Albanië het Evangelie klinkt. Jezus is niet alleen naar de wereld gekomen voor mensen die het voor het oog goed voor elkaar hebben, maar juist ook voor mensen die leven aan de rand van de samenleving zoals gevangenen. Ook voor hen is er de boodschap van genade, vergeving en hoop.

De GZB wil ervoor zorgen dat
ook op donkere plaatsen zoals
gevangenissen in Albanië het
Evangelie klinkt


Pastoraal werker Ilir Qelemeni (links op de foto) helpt ex-gevangenen om hun leven weer op de rit te krijgen volgens de roeping uit Mattheüs 25: Ik was in de gevangenis en jij hebt Mij opgezocht.

"Ik help ex-gevangenen om te integreren na hun gevangenschap en de draad weer op te pakken in hun leven, gezin, werk of studie. Ook geef ik arme gezinnen van gevangenen praktische, diaconale hulp. Ik zie financiële, maar vooral ook geestelijke armoede. Het gaat om mensen, om hun waardigheid! Geregeld zie ik vruchten op ons werk. Mensen begrijpen beter wie God is en wat het betekent om christen te zijn. Er zijn veel vooroordelen over gevangenen en hun daden. Ik wil laten zien dat God mensen verandert. Ex-gevangenen gaan naar school, naar de kerk en willen graag aan het werk."

Er zijn veel vooroordelen over
gevangenen en hun daden.
Ik wil laten zien dat God
mensen verandert.


Veel mensen uit de achterban van de GZB zijn gewend om elke zondag na afloop van de dienst te geven voor de zending. Doordat kerkdiensten niet of maar beperkt konden doorgaan, is er dit jaar minder gegeven. De inkomsten lopen zo’n 15% achter. De GZB hoopt van harte dat het ‘zendingsbusje’ dat veel mensen hebben ontvangen dit goed zal maken. Met € 30 kan een gezin van een gevangene worden geholpen met een voedselpakket voor twee weken. Met € 350 zorgt de GZB ervoor dat een gevangenispastor een maand lang zijn werk kan doen. Geven kan ook via www.gzb.nl/kerstactiealbanie

Datum: 10 december 2020
Auteur: GZB - Harry Fikse
Foto: GZB
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: