MENU
Light for the World Nederland gaat verder als SeeYou

Light for the World Nederland gaat verder als SeeYou

10 dec

Stichting Light for the World Nederland gaat vanaf 1 januari 2021 zelfstandig verder onder de naam SeeYou. In 2012 was de naam van de organisatie overigens 'Stichting Dark & Light'. SeeYou zal zich nadrukkelijk gaan richten op haar specialisatie: oogzorg en inclusie voor mensen met een visuele of andere beperking.

Met deze stap kan de organisatie effectiever, en dichter bij de oorspronkelijke missie van de organisatie, opkomen voor mensen met een handicap in Afrika en Azië. Door als zelfstandige organisatie verder te gaan, kan SeeYou meer vanuit christelijke waarden werken, persoonlijker betrokken zijn bij de projecten en partners in Afrika, Azië en Nederland en flexibeler opereren.

Door als zelfstandige organisatie
verder te gaan, kan SeeYou meer vanuit
christelijke waarden werken,


Sinds 2012 was de organisatie verbonden aan Light for the World International, waardoor de organisatie veel innovatieve projecten kon ontwikkelen. Nu is het tijd voor een nieuwe fase waarin SeeYou deze opgedane kennis wil delen met anderen, en directer en meer wil samenwerken met lokale organisaties in de landen en Nederlandse hulporganisaties.

‘We willen dat mensen met
een handicap gezien worden’


SeeYou blijft zich inzetten voor toegang tot (oog)zorg, onderwijs en werk voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Directeur Dicky Nieuwenhuis: ‘We blijven ons inzetten voor een inclusieve samenleving, waarin alle mensen met een handicap gezien worden.’

Inclusie van mensen met een visuele beperking
In de komende jaren zal er meer nadruk liggen op de specialisatie van SeeYou; inclusie van mensen met een visuele beperking. Zo is de organisatie in 1982 ook begonnen, toen zij opgericht werd door oogarts Martien en zijn vrouw Jenny Cozijnsen onder de naam Dark & Light Blindcare. De ervaring die SeeYou opdoet in het werken met mensen met een visuele beperking, zet zij ook breder in voor het stimuleren van andere hulporganisaties, bedrijven en overheden om hun activiteiten en beleid inclusief te maken voor mensen met een beperking.

Bezoek de website www.lightfortheworld.nl/seeyou voor meer informatie.

Datum: 10 december 2020
Auteur: Light for the World - Dicky Nieuwenhuis
Foto: Light for the World
Website: http://www.lightfortheworld.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: