MENU
Interactieve bijbelmarathon voor wereldwijde evangelieverkondiging

Interactieve bijbelmarathon voor wereldwijde evangelieverkondiging

11 dec

‘Yetebareke yegena’, ‘Diberkati natal’, ‘Eid almilad almubarak’, ‘Noël béni’, ‘Blessed christmas’. Een tiental christenen uit verschillende uithoeken van de wereld wensen mensen gezegende kerstdagen op de website van zendingsorganisatie GlobalRize. Zij lezen in verschillende talen het bijbelverhaal van Simeon en Anna die de Here Jezus mochten zien, God loofden en vertelden over hun Redder.

GlobalRize wil het evangelie van de Here Jezus ook wereldwijd delen, via internet. De organisatie start op dinsdag 22 december om 18.00 een online bijbelmarathon om aandacht te vragen voor de wereldwijde evangelieverkondiging.
Verlossing!

Medewerkers en vrijwilligers van GlobalRize zullen op 22 en 23 december, in het Nederlands, lezen uit de vier evangeliën. De directeuren Frans de Lange en Marten Visser geven op 23 december, om 18.00 het startsein van de marathon. Zij zullen met chatters, mentoren en taalteamleiders vertellen over hun bemoedigende, wereldwijde zendingswerk.

Belangstellenden kunnen 24 uur lang vragen stellen en gebedspunten aandragen. “In de dagen vóór Kerst stellen we de Here Jezus centraal”, zegt directeur Frans de Lange. “Kerst gaat om veel meer dan een kind in de kribbe, want de komst van de Here Jezus bracht ons verlossing! Dat staat prachtig beschreven in de eerste vier boeken van het nieuwe testament. Bij GlobalRize willen we mensen het goede nieuws vertellen van onze Redder.”

Gronings
De afwisselende, interactieve uitzending is te volgen via de website van GlobalRize, haar Facebookpagina en de Facebookpagina Bijbelwoord. Daar zijn ook de filmpjes te zien van de christenen die in verschillende talen, zoals het Arabisch, Aramees, Amhaars, Perzisch, Latijns en Gronings, het bijbelverhaal lezen van Simeon en Anna die God dankbaar zijn omdat ze de Here Jezus mochten zien. ‘When Simeon saw Jesus, he took the Baby in his arms. He praised God and said: With my own eyes I have seen what You have done to save Your people.’

Redder
GlobalRize startte onlangs een vriendenactie om méér mensen het evangelie van de Here Jezus te kunnen vertellen. De Lange vertelt dat de zendingsorganisatie, via internet, wereldwijd werkt in bijna dertig talen en het zendingswerk komend jaar wil uitbreiden naar veertig talen, zodat nog meer mensen het evangelie horen in hun eigen taal. “We komen op plaatsen die onbereikbaar zijn voor reguliere evangelisten en zendelingen”, zegt De Lange die dankbaar is dat de organisatie zelfs mensen bereikt in landen waar het verboden is christen te worden. “Onlangs kreeg een van onze mentoren bericht van de Nepalees Sansa die vanuit een onchristelijke achtergrond tot geloof kwam. Hij schreef: ‘Ik wist niets over Jezus maar nu ken ik Hem en Zijn Woord. Ik geloof dat Jezus mijn Redder is.’”

Datum: 11 december 2020
Auteur: GlobalRize - Elly Moorlag
Foto: GlobalRize
Website: http://www.globalrize.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: