MENU
HGJB biedt hoop door gratis Kerstconferentie voor jongeren

HGJB biedt hoop door gratis Kerstconferentie voor jongeren

21 dec

BILTHOVEN - De totale lockdown heeft grote impact op het geestelijke welzijn van jongeren. Daarom neemt de HGJB haar verantwoordelijkheid en biedt met financiële steun van Jong Protestant een gratis conferentie aan. Elk jaar organiseert de HGJB de Kerstconferentie voor jongeren tussen de 16-26 jaar.

Dit jaar komen de jongeren niet live bij elkaar, maar vindt de conferentie online plaats. HGJB-directeur Jan Kranendonk: ‘Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren de Bijbelse boodschap van hoop horen. Samen met een aantal sponsors hebben we er daarom voor gezorgd dat iedereen kosteloos mee kan doen!’

Voor jongeren heeft de coronacrisis grote impact. Uit onderzoek blijkt dat zij te maken hebben met eenzaamheid, somberheid en angst. ‘Als HGJB zien wij al jaren de impact die de Kerstconferentie heeft op jongeren. Met deze conferentie inspireren we jongeren om Jezus Christus te leren kennen, vertrouwen en liefhebben. Hij is hun enige hoop ook in deze tijd! We sluiten met onze boodschap van hoop aan bij de leefwereld van jongeren en willen hen, dit jaar in hun thuissituatie, ontmoeten; Hen bemoedigen en houvast bieden. Juist nu geloven wij dat jongeren dit moment én elkaar nodig hebben,’ zegt Jan Kranendonk.

Dankzij de financiële steun van HGJB, Jong Protestant (de jeugdwerkorganisatie binnen de Protestantse Kerk) en een aantal sponsoren, kunnen jongeren gratis de GJB-Kerstconferentie meebeleven. ‘Vanuit de Protestantse Kerk vinden we het belangrijk om jongeren juist nu de mogelijkheid te geven om elkaar te kunnen ontmoeten,’ vertelt Ronnie Zuidam, coördinator van Jong Protestant. ‘We zien dat eenzaamheid toeneemt en dat online ontmoetingen kunnen helpen om meer verbondenheid te ervaren. Bij de Kerstconferentie van de HGJB staat daarbij ook nog eens hoop voorop. Het is mijn hoop dat jongeren die meedoen aan de Kerstconferentie iets van Gods Hoop voor hen mogen ervaren.’

Meer informatie over de HGJB-Kerstconferentie is te vinden op de website van de HGJB. Hier is ook de mogelijkheid voor jongeren om zich aan te melden.

Datum: 21 december 2020
Auteur: HGJB - Gerrina Bakker
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.hgjb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: