MENU
Lichtinslag: hoop in het donker

Lichtinslag: hoop in het donker

23 dec

In deze laatste donkere maand van 2020 kwam het boek Lichtslag uit. Lichtslag is een bloedstollende en waargebeurde thriller van de hand van Bijbels archeologe Jennifer Guetta, die ontdekt hoe reŽel de geestelijke wereld is en een bovennatuurlijke ontmoeting heeft met Jezus.
Jennifers getuigenis leest als een roman van Frank Peretti, maar met ťťn verschil: het is echt gebeurd! Het verhaal, dat zich ergens tussen 2012 en 2015 afspeelt in Nederland, gaat over een Joods gezin dat bevrijd wordt van duistere machten en Jezus als hun Messias leert kennen door middel van dromen. De profetie van Jesaja 9:1 wordt voor hen heel reŽel: ĎHet volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood, over hen zal een licht schijnen.í Als wetenschapper ontdekt Jennifer Gods licht en maakt een reis Ďvan hoofd naar hartí. Ze wordt zich bewust dat Jezus inderdaad leeft, dat wonderen nog steeds bestaan en dat God ons uit elke situatie kan redden.

Maar God roept christenen ook bij elkaar in verbondenheid. Het verhaal eindigt met een grote pesachmaaltijd die in 2015 met vierhonderd gelovigen tegelijk werd gevierd (waaronder Joden en IraniŽrs), die in eenheid samen waren. Zo mondt het getuigenis van Jennifer ook uit in hoop voor IsraŽl en de Kerk. In dat jaar klonk er, onder een bloedrode maan, een hoopgevend woord van opwekking: ĎIk zal mijn Geest over hen uitgietení (pag. 195) en een profetie voor de Kerk in onze tijd:

ĎHij die oren heeft luistert naar wat de Geest zegt tot de kerken in Nederland. Word wakker uit jullie slaap. Wees alert en versterk samen datgene wat jullie nog hebben. Oordeel elkaar niet meer. Sla samen de handen ineen... De komende tijd zal niet makkelijk zijn, maar wees niet bang. Ik ben bij je en Ik kom spoedigí (pag. 222).

Nu, vijf jaar later, middenin deze donkere tijd, vertelt Jennifer over de grote dingen die God voor Nederland en IsraŽl heeft gedaan, en over beloften voor de toekomst. Een boek om het licht van Jezus te laten schijnen en mensen hoop te geven!

Jennifer Guetta is een Amerikaans-Nederlandse spreker, schrijver en Bijbels archeologe die jarenlang werkzaam was bij opgravingen in IsraŽl. Ze richtte een aantal jaar geleden de stichting Plant Hope Israel op www.planthopeisrael.com Het is haar verlangen bruggen te bouwen tussen IsraŽl en de Kerk. Lichtinslag wordt in Nederland uitgeven door Uitgeverij Arrowz.

Datum: 23 december 2020
Auteur: Sybe de Vos
Foto: awestruck by glory
Website: https://awestruckbyglory.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: