Wandelen met God

Bidden vinden we lastig, maar wandelen doen we allemaal wel eens. Alleen, om de stilte op te zoeken of te genieten van de omgeving, maar vaak ook met iemand anders. Als je met iemand gaat wandelen dan praat je met elkaar, je luistert naar elkaar of het is gewoon even stil.

Soms maak je een wandeling met iemand omdat je zijn of haar advies nodig hebt. Je komt er alleen niet uit, je hebt een luisterend oor nodig en misschien wel wijze raad. Naast je loopt iemand die luistert, die met je meeleeft, lacht, huilt of gewoon geniet van je verhalen.

In een samenleving waar veel scheef gegroeid was, stelt de profeet Micha de maatschappelijke en sociale misstanden van zijn tijd aan de kaak. Hij roept op tot bekering en herstel en dat we Gods weg moeten gaan: ‘Wandel met God!’.

De Groot Nieuws Bijbel zegt het als volgt:

Het is u heel duidelijk gezegd wat goed is en wat de Heer van een mens verlangt. Dit alleen vraagt hij: houd u aan het recht, blijf altijd trouw en ga in alles bij uw God te rade.

Eigenlijk is bidden als wandelen met God. Op ons kronkelige pad door het leven gaan we in alles bij Hem te rade. Dan trekken we dagelijks met Hem op, we leren delen met God, maar we leren ook luisteren. Dan komen we er achter dat het Hem vreugde geeft als we blij zijn, dat het Hem pijn doet als we verdriet hebben en dat Hij ons de weg wijst als we bij Hem te rade gaan.

God heeft nooit last van spierpijn of blaren, of gewoon geen zin. Hij staat klaar, wandel je mee met Hem?

25-03-2013
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies