MENU
Geef je zorgen aan God

Geef je zorgen aan God

03 jan

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u (1 Petrus 5:7). Als je besluit een vriendin een boek te geven, kun je het aan haar overhandigen, het in haar brievenbus doen of het in haar auto laten liggen. Maar hoe je het ook doet, jij bent degene die het boek geeft en je vriendin is degene die het ontvangt.

Het overgeven van onze problemen en zorgen aan God lijkt daarop het is actief, niet passief, en er zijn een gever en een ontvanger bij betrokken. Een duidelijk voordeel van het overgeven van onze zorgen aan God is dat wij ons kunnen ontdoen van verontrustende gedachten. Een tweede voordeel is dat wij onze problemen aan Iemand geven die voor ons zorgt.

Misschien is het grootste voordeel nog wel dit: omdat Hij al-liefhebbend, alwijs en almachtig is, is er niemand die ons beter kan helpen dan Hij!

Gebed
Vader, als we de neiging hebben om onze zorgen vast te houden en ons er druk om te maken, help ons dan om ze in het gebed bij U te brengen. Amen.

Ellen Banks Elwell
Ellen Banks Elwell is afgestudeerd aan het Moody Bible Institute en het American Conservatory of Music. Zij en haar man Jim wonen sinds hun trouwen (1974) in Wheaton, Illinois. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
Elke dag een geschenk - Dagboek - Ellen Banks Elwell. Elke dag is een geschenk uit Gods hand. Elke dag wil Hij ons ook een geschenk uit Zijn Woord geven. Gebonden met leeslint, 400 pag., 17,95 ISBN 9789077669914, prachtige uitgave van Grace Publishing House

Datum: 3 januari 2021
Auteur: Ellen Banks Elwell
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

8 februari 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
17 januari 2021 Verlangen naar water

Meer nieuws: