MENU
Veilige muren

Veilige muren

31 dec

De muur werd op de vijfentwintigste van de maand Elul voltooid, na tweeënvijftig dagen. (…) zij wisten dat dit werk van onze God uit gedaan was (Nehemia 6:15-16).

Muren waren zo’n gewoon onderdeel van het leven in de oudheid dat een stad zonder muren ondenkbaar was. Muren boden kracht, bescherming en zelfs schoonheid. De inwoners verlieten de stad vanwege de landbouw, het reizen of de handel, maar ze keerden steeds terug naar hun huis binnen de muren. Nehemia was begrijpelijk genoeg heel bedroefd toen hij te horen kreeg dat de muur van Jeruzalem was neergehaald, en het was dan ook een dag van grote vreugde toen de herbouwde muur voltooid was. Nehemia besefte hoe essentieel muren waren in het leven van Israël.

In de Bijbel zijn muren een beeld van de veiligheid die wij in God kunnen vinden, en ook van de vreselijke gevolgen die we ondervinden wanneer wij buiten Zijn beschermende plan treden. Leven binnen de ‘muren’ van Gods beschermende zorg biedt ons veiligheid, geen beperking.

Gebed
Heere, soms kijken we over de muren van Uw zorg heen, en hebben we het idee dat het gras aan de andere kant groener is en het leven overvloediger. Help ons om vreugde en veiligheid te vinden binnen de omheining van Uw zorg. Amen.

Ellen Banks Elwell
Ellen Banks Elwell is afgestudeerd aan het Moody Bible Institute en het American Conservatory of Music. Zij en haar man Jim wonen sinds hun trouwen (1974) in Wheaton, Illinois. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
Elke dag een geschenk - Dagboek - Ellen Banks Elwell. Elke dag is een geschenk uit Gods hand. Elke dag wil Hij ons ook een geschenk uit Zijn Woord geven. Gebonden met leeslint, 400 pag., €17,95 ISBN 9789077669914, prachtige uitgave van Grace Publishing House

Datum: 31 december 2020
Auteur: Ellen Banks Elwell
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

8 februari 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
17 januari 2021 Verlangen naar water

Meer nieuws: