MENU
Jos was drugsverslaafd

Jos was drugsverslaafd

31 dec

VIDEO - In deze aflevering ontmoet Louis Seesing de 63-jarige Jos uit Eindhoven. Jos komt al op jonge leeftijd in aanraking met criminaliteit. Hij breekt in en steelt autoradio’s om door te verkopen. Als Jos een vaste baan vindt als stratenmaker gaat het jarenlang relatief goed met hem. (Deze video is onderdeel van de DEL-actie van het Reformatorisch Dagblad.)
Jos heeft vrienden die zich na een lange dag werken zonder moeite in het uitgaansleven storten, terwijl hij zelf bekaf is. Hij is 38 als hij voor het eerst coke gebruikt en is meteen verkocht. "Ik was helemaal in de wolken."

Voordat hij het door heeft, is hij verslaafd aan drugs. "Ik wilde er vanaf, maar een stemmetje op mijn schouder zei steeds: ‘coke, coke’." De vrouw van een verslaafde vriend praat vaak over Jezus tegen hem. Daar moet Jos niets van hebben. Totdat hij tijdens een taakstraf diezelfde vriend tegenkomt die inmiddels tot geloof gekomen is. "Het was als of ik in Jezus ogen keek, ik zag een nieuw mens.’’

Jos gaat voor het eerst naar een kerkdienst. Tijdens de dienst wordt er voor hem gebeden. "Er gebeurde niets op dat moment, maar de volgende ochtend werd ik wakker en was het stemmetje op mijn schouders verdwenen. Vanaf dat moment heb ik nooit meer drugs aangeraakt."

Inmiddels is Jos 16 jaar clean, werkt voor Gevangenenzorg Nederland en geeft gastlessen over drugs en alcohol voor Stichting Voorkom.

Deze video is onderdeel van de DEL-actie van het Reformatorisch Dagblad. Op www.steundel.nl​ kunt u de actie steunen.

Datum: 31 december 2020
Auteur: RD- DEL actie
Website: https://www.steundel.nl​

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

27 augustus 2021 Patrick sliep in het portiek van een collega
1 januari 2021 Conchita: ik wilde uit de prostitutie

Meer nieuws: