MENU
Conchita: ik wilde uit de prostitutie

Conchita: ik wilde uit de prostitutie

01 jan

VIDEO - Caroline Schimmel ontmoet de 50-jarige Conchita. Zij komt 26 jaar geleden vanuit Ecuador naar Nederland. Ze werkt eerst als kapster, maar als ze in de financiële problemen raakt, belandt ze in de prostitutie. Deze video is onderdeel van de DEL-actie van het Reformatorisch Dagblad.
De problemen van Conchita stapelen zich op en al snel gebruikt ze veel drank en drugs. Op het dieptepunt van haar problemen, ontdekt ze een kaartje van Scharlaken Koord, een organisatie die vrouwen helpt om uit de prostitutie te stappen. Conchita belt de organisatie en vraagt om hulp.

Die hulp krijgt ze. Na haar laatste dag achter de ramen gooit Conchita de spullen die haar doen herinneren aan deze tijd symbolisch in een gracht. Dankzij de hulp van Scharlaken Koord krijgt ze haar leven op orde en werkt ze nu als verzorgende in een verzorgingshuis.

Haar begeleider Monique Smit is trots en geraakt door de verandering van Conchita. ‘’Ze is een harde werker, heel trouw en doelgericht. Ze kwam bij elke afspraak, dat maakte het een heel prettig traject. Van iemand met veel stress en verdriet is ze geworden tot iemand die dankbaar is voor elke dag. Ze kan echt genieten.’’

Deze video is onderdeel van de DEL-actie van het Reformatorisch Dagblad. Op www.steundel.nl​ kunt u de actie steunen.

Datum: 1 januari 2021
Auteur: RD- DEL actie
Website: http://www.steundel.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

27 augustus 2021 Patrick sliep in het portiek van een collega
31 december 2020 Jos was drugsverslaafd

Meer nieuws: