MENU
Amir Tsarfati blikt terug op 2020

Amir Tsarfati blikt terug op 2020

31 dec

Amir Tsarfati - We begonnen het jaar met de angst voor een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten na de moord op de Iraanse generaal Qasem Soleimani op de internationale luchthaven van Bagdad. Toen hoorden we geruchten over een dodelijk virus en enkele zeer vreemde gebeurtenissen in Wuhan, China.

In februari was het heel duidelijk: een pandemie, en de WHO liep ver achter bij haar poging om het aan te pakken. Het COVID-19-virus opende al snel de deur voor machtsmisbruik en ongebreidelde corruptie. Omdat de uitbuiting van de pandemie zo overduidelijk was, ontstond er een ongekend niveau van wantrouwen tussen en binnen landen. Zelfs de kerk werd meegesleept door de gevolgen, in hoeverre moesten ze de overheid gehoorzamen?

In CaliforniŽ kregen kerken het bevel te sluiten, terwijl stripclubs open mochten blijven. In andere gebieden waren counseling-sessies voor mensen met problemen niet beschikbaar, maar casino's, marihuana-dispensaria en slijterijen waren open. Morele verdorvenheid en spiritueel verval waren onvermijdelijk, en dat is precies wat er gebeurde.

Ook goed nieuws in 2020
Maar 2020 was niet allemaal slecht. Als IsraŽliŽr kan ik dat bevestigen. Het afgelopen jaar hebben we een recordaantal Joden zien terugkeren naar hun voorouderlijk vaderland vanuit Amerika, het VK, Frankrijk, OekraÔne, India en EthiopiŽ. De IsraŽlische economie is sterk gebleven in een steeds instortende buurt van de wereld, en onze democratie bloeide. Hoewel de gevechten in Irak, Iran, SyriŽ en LibiŽ voortduren, is IsraŽl een eiland van stabiliteit en welvaart gebleven. In minder dan vier maanden tijd werden vier historische vredesverdragen ondertekend. Dus we kunnen zien dat er goed is, zelfs in een slecht jaar.

Touwtjes in handen
Maar of het nu goed of slecht is, als christenen is er ťťn ding waar we zeker van kunnen zijn: God heeft de touwtjes in handen en samen bereiken we de eindstreep. Daarom wordt onze vreugde niet bepaald door onze omstandigheden. Paulus schreef: 'Niet dat ik dit zeg vanwege gebrek, want ik heb geleerd tevreden te zijn in de omstandigheden waarin ik verkeer. En ik weet wat het is vernederd te worden, ik weet ook wat het is overvloed te hebben; in elk opzicht en in alles ben ik ingewijd, zowel in verzadigd te zijn als in honger te lijden, zowel in overvloed te hebben als in gebrek te lijden. Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft." (Filippenzen 4: 11-13)

Onze hoop
Als je het gevoel hebt dat 2020 je naar beneden heeft getrokken, en je bent bang dat 2021 misschien nog erger is, onthoud dan deze woorden van Paulus. Met Christus in jou kun je overleven en zelfs gedijen in elke situatie waarmee je wordt geconfronteerd. De vijand is een leugenaar en probeert onze hoop te stelen. Maar onze hoop wordt niet gevonden in deze wereld. Zoals een oud lied zegt: "Onze hoop is gebouwd op niets minder dan het bloed en de gerechtigheid van Jezus." Laat 2021 het jaar zijn waarin u uw ogen op de finishlijn richt, en door gebed, tijd in het Woord en door anderen te dienen, streeft u er elke dag naar ďhet doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus." (Filippenzen 3:14)

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 31 december 2020
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: