MENU
Christelijke kunstacademie I AM brengt geloof en kunst samen

Christelijke kunstacademie I AM brengt geloof en kunst samen

07 jan

Kunstenares Jennifer Bakker is een van de oprichters van de Intuitive Arts Movement (I AM), een christelijke kunstopleiding die God en kunstmaken (weer) wil samen brengen. In augustus 2021 hopen Jennifer en haar collega’s van start te gaan met de eerste lichting studenten. Jennifer vertelt hieronder meer over I AM en waar het voor staat.

Intuitive of intuďtief staat in de naam van de school vooraan. Dat is niet voor niets. Het is een van de speerpunten van de school en van groot belang bij het maken van kunst, vaak in combinatie met de technieken en kennis die een kunstenaar heeft. Jennifer zegt hierover: “Intuďtieve kunst is door God geďnspireerde kunst maken of kunst maken onder leiding van de Heilige Geest. God is de bron van alle creativiteit. Hij is de grote Creator. Ik geloof dat er een samenwerking is tussen de Heilige Geest en de kunstenaar. Zowel de leiding van de Heilige Geest als de techniek van de kunstenaar kunnen bijdragen tot het maken van een kunstwerk.”

De Heilige Geest kan voor velen ongrijpbaar voelen of zijn. Maar er zijn manieren om de Geest beter te leren begrijpen. Een daarvan is gebed. Gebed speelt ook een grote rol bij de totstandkoming van de opleiding:

“Op 23 januari, tijdens de week van gebed, organiseren we een gebedsavond. Op deze avond gaan we bidden voor de kunsten in Nederland. Een gebied wat weer ingenomen mag worden door Gods kinderen. Een gebied waarin kunstenaars mee bewegen op dat wat God door middel van de kunsten wil doen, in Nederland en daarbuiten. Kunst is een krachtig middel wat rechtstreeks tot het hart van mensen spreekt en op die manier Gods liefde openbaart en genezing, bevrijding, heling, schoonheid en verbinding brengt. We bidden voor iedereen die hart voor kunsten heeft, of ze die nu zelf beoefenen of niet. Het is een unieke avond omdat, voor zover ik weet, er nog nooit een gebedsavond gewijd aan kunsten is geweest. Uiteraard bidden we ook voor de school, dat wij van betekenis kunnen zijn hierin.”

Gebed en tijd met God behoren tot de belangrijkste aspecten van de school: “Elke lesdag zullen we beginnen met een devotional time waarin we samen met de studenten God zullen aanbidden en hen leren hoe ze een levensstijl van aanbidding en een gebedsleven kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past. In elke les wordt daar direct of indirect aandacht aan besteed, van bijbelonderwijs tot lessen dans, theater, beeldhouwen en schilderen. Het is dus verweven in het gehele lesprogramma.”

Open Dagen I AM
Ben je nieuwsgierig geworden naar aanleiding van Jennifers verhaal en wil je meer weten? Kom dan naar de Open Dagen! Zonder leerlingen kan I AM niet van start gaan en daarom nodigen we jou uit om kennis te komen maken. Een team van medewerkers en docenten zal aanwezig zijn om je te informeren over de diverse vakken die we aanbieden, zoals theater, dans en beeldende kunst. Er zal ook worden stil gestaan bij de missie en visie van I AM. Uiteraard vertellen we je hoe je je kunt inschrijven, de kosten, hoe een schooljaar is opgezet en andere praktische zaken.

Op 23 en 24 januari 2021 vinden de eerst Open Dagen plaats in Credo Church in Amsterdam, tevens de locatie waar de lessen gegeven zullen worden. De Open Dagen starten om zaterdag om 14.00 uur en zondag om 13:00u. Credo Church is gemakkelijk te bereiken met de auto en het OV.

Vanwege de huidige omstandigheden is het noodzakelijk dat je je aanmeldt voor de Open Dagen. Omdat we maar een beperkt aantal mensen fysiek mogen verwelkomen, bieden we ook de mogelijkheid om online deel te nemen. De online Open Dagen vinden plaats op dezelfde dagen en starten simultaan met de fysieke Open Dagen. Op de dag zelf zul je dan een link in je mailbox ontvangen.

Kun je in januari niet aanwezig zijn? Geen nood, op 13 mei 2021 zullen we een derde Open Dag organiseren, zowel fysiek als online. Deze start om 14.00 uur.
Mocht het zo zijn dat de huidige lockdown wordt verlengd en dat we ook niet fysiek bij elkaar kunnen komen, zullen we iedereen online verwelkomen. Dit zullen we op tijd communiceren via de mail en onze social media kanalen. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en eventuele wijzigingen.

Via deze website kun je je aanmelden voor de Open Dagen.

Datum: 7 januari 2021
Auteur: Linda Willemsen
Foto: Intuitive Arts Movement
Website: http://www.ia-movement.eu

Dit artikel delen:

Meer nieuws: