MENU
Kijk naar boven

Kijk naar boven

10 jan

Want u hebt volharding nodig, opdat u, na het volbrengen van de wil van God, de vervulling van de belofte zult verkrijgen. Want: Nog een heel korte tijd en Hij Die komt, zal komen en niet uitblijven. Maar de rechtvaardige zal uit het geloof leven. HebreeŽn 10:36-38

Op grote snelwegen is het niet ongebruikelijk om boven de weg matrixborden tegen te komen die aangeven hoeveel minuten vertraging we kunnen verwachten. Door vertragingen zitten we vast in het verkeer, en soms raken we gefrustreerd omdat onze planning voor de dag in de war geschopt wordt.

Andere keren ervaren we onderbrekingen in het leven die ons grotere vertragingen opleveren, zoals ziekte, ontslag of een verbroken relatie. Deze situaties kunnen ons ertoe verleiden om in woede uit te barsten of om het op te geven, maar een betere reactie is dat wij omhoogkijken. Omdat God in het verleden andere mensen geholpen heeft, kunnen wij erop vertrouwen dat Hij ook bereid is om ons te helpen. Rechtvaardige mensen leven door geloof. Rechtvaardige mensen kijken omhoog.

Gebed
Vader, wanneer wij het dreigen op te geven, geef ons dan alstublieft Uw kracht om vol te houden. Wij willen omhoogkijken! Amen.

Ellen Banks Elwell
Ellen Banks Elwell is afgestudeerd aan het Moody Bible Institute en het American Conservatory of Music. Zij en haar man Jim wonen sinds hun trouwen (1974) in Wheaton, Illinois. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
Elke dag een geschenk - Dagboek - Ellen Banks Elwell. Elke dag is een geschenk uit Gods hand. Elke dag wil Hij ons ook een geschenk uit Zijn Woord geven. Gebonden met leeslint, 400 pag., Ä17,95 ISBN 9789077669914, prachtige uitgave van Grace Publishing House

Datum: 10 januari 2021
Auteur: Ellen Banks Elwell
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

3 oktober 2021 Vertel over Gods trouw
17 mei 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
17 januari 2021 Verlangen naar water

Meer nieuws: