MENU
Digitale inclusie voor Romakinderen hard nodig

Digitale inclusie voor Romakinderen hard nodig

13 jan

De Roma zijn de grootste minderheidsgroep in Europa. Maar doordat zijn geen eigen land hebben, verkeren zij dikwijls in een achtergestelde positie. In Oost-Europese landen leven Romagezinnen vaak in zeer slechte, mensonterende omstandigheden. Veel kinderen gaan niet naar school en gaan daardoor een uitzichtsloze toekomst tegemoet.

Projectpartners van Christian Roma Support zetten zich met veel toewijding in om Romakinderen uit het slop te halen. Zij runnen pre-schoolprogramma’s, huiswerkprogramma’s e.d. om kinderen te helpen onderwijs te volgen. Met goede resultaten en nieuwe perspectieven voor deze kinderen.

Helaas heeft de coronacrisis ook op dit gebied grote problemen veroorzaakt. Scholen werden gesloten en het onderwijs werd online voortgezet. Voor arme Romakinderen is dit catastrofaal, aangezien hun ouders geen geld hebben voor de vereiste digitale middelen. Zij dreigen onoverbrugbare achterstanden op te lopen.

Voor Romakinderen is het zonder corona al een grote uitdaging om een opleiding af te ronden, omdat zij moeten vechten tegen extreme armoede en discriminatie. Langdurige uitval als gevolg van de gemiste online-lessen kan voor velen het einde betekenen van hun schoolcarrière.

Christian Roma Support wil Romagezinnen en -projecten voorzien van laptops of tablets. Geen overbodige luxe, want digitale inclusie is hard nodig voor Romakinderen. Om onderwijs te blijven volgen, en bovendien om digitale vaardigheden op te doen, wat noodzakelijk is om een plaats te verwerven in de moderne maatschappij.
Kijk voor meer info op www.christianromasupport.nl

Datum: 13 januari 2021
Auteur: Christian Roma Support - Anneke Steinmann
Foto: Christian Roma Support
Website: http://www.christianromasupport.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: