MENU
Youth for Christ Rotterdam: Omzien naar jongeren in kwetsbare situaties

Youth for Christ Rotterdam: Omzien naar jongeren in kwetsbare situaties

13 jan

Youth for Christ heeft er een nieuwe locatie bij: Rotterdam. Deze week startte de christelijke jongerenorganisatie een gloednieuw programma in de wijk Rotterdam-West. Een team van vier jongerenwerkers is er sinds deze maand aan de slag om kwetsbare jongeren op te zoeken, te helpen en met hen in gesprek te gaan over geloof.

Het nieuwe jaar betekent heel letterlijk een nieuw begin voor Youth for Christ in Rotterdam. Afgelopen week startte een team van vier jongerenwerkers een programma in de achterstandswijk Rotterdam-West. Met veel straatwerk, twee keer per week een inloop en leuke activiteiten wil Youth for Christ kwetsbare jongeren een plek bieden waar ze welkom zijn en gezien worden.

“Ik ben heel blij dat ons verlangen om iets te doen voor Rotterdamse jongeren, nu werkelijkheid wordt”, vertelt jongerenwerker Frank van der Wildt. De 29-jarige Rotterdammer had samen met een kerkgenoot al langer het verlangen iets voor kwetsbare jeugd in zijn stad te doen. Afgelopen jaar kwam hij in contact met Jonathan Pellegrom van Youth for Christ, die dit verlangen deelde en er gelijk een plan in zag. “Zo is het balletje gaan rollen. Na driekwart jaar van voorbereiding is het geweldig dat we nu echt van start gaan.”

Eenzaamheid onder jongeren bestrijden
Volgens Frank is het hoog tijd dat Youth for Christ zich in Rotterdam begeeft. “Veel Rotterdamse jongeren zijn onzichtbaar. Ze hebben misschien duizend volgers op social media maar in werkelijkheid zitten veel van hen in een isolement. De coronacrisis heeft er het afgelopen jaar voor gezorgd dat de eenzaamheid en uitzichtloosheid alleen nog maar zijn verergerd. Ontzettend zorgelijk, want eenzaamheid brengt je op duistere plekken. Criminaliteit en verdovende middelen liggen op de loer.”

Frank weet waar hij het over heeft. “Voordat ik op mijn 21e Jezus leerde kennen, liep ik het pad dat deze jongeren nu lopen. Ik leefde een uitzichtloos leven van drugs en criminaliteit. Maar de boodschap van God’s liefde voor mij heeft mijn leven volledig omgedraaid. Het gaf me zoveel houvast! Dat gun ik andere jongeren ook.” Zelf is Frank met een hbo-studie theologie op zak degene die met name het straatwerk op zich neemt. “Op vaste tijden zal ik op vaste plekken aanwezig zijn, zodat jongeren me weten te vinden. Het wordt een ontdekkingstocht waar ik veel zin in heb.”

De grote stad
Het team in Rotterdam ging op maandag 4 januari officieel van start. Dat gebeurde tijdens een online kick-off met Youth for Christ directeur Bram Rebergen en adjunct-directeur Cees van ‘t Veer. Rebergen: “Wat een mooi team staat er klaar voor de Rotterdamse jongeren! Ik vind het geweldig dat we als Youth for Christ nu weer aanwezig zijn in deze stad. Juist in grote steden als Rotterdam kunnen jongeren zich vreselijk ongezien voelen en zijn de verleidingen van de straat enorm. En daar waar jongeren zo kwetsbaar zijn, wil Youth for Christ een verschil maken.”

Youth for Christ is een christelijke jongerenorganisatie die op twintig plaatsen in Nederland jongeren een plek biedt waar ze veilig en geliefd zijn. Gedreven door God’s liefde zoeken teams van jongerenwerkers jongeren op, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Youth for Christ biedt praktische hulp en ondersteuning, maar vertaalt ook het Evangelie van God naar de leefwereld van jongeren. Al 75 jaar. Youth for Christ Nederland is onderdeel van YfC international, dat actief is in meer dan honderd landen.

Datum: 13 januari 2021
Auteur: YFC - Jonathan Pellegrom
Foto: Youth for Christ
Website: http://www.youthforChrist.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: