MENU
Update Amir Tsarfati over Iran en Israel

Update Amir Tsarfati over Iran en Israel

16 jan

Iran zet zijn sabelgerammel voort. Afgelopen week hebben ze de wereld laten weten dat ze een ondergrondse raketbasis hebben nabij de Perzische Golf die volgens hen in staat is om dood en verderf te laten regenen op al hun vijanden in het Midden-Oosten. Deze basis is slechts een van de vele die ze beweren te hebben verborgen in hun land.

Waarom het plotselinge spelletje "kijk eens hoe stoer we zijn"? Het is waarschijnlijk dat het rechtstreeks verband houdt met de eisen van Iran om de huidige militaire, economische en handelssancties tegen hen op te heffen.
Anticiperend op een nieuwe presidentiŽle regering die op 21 januari aantreedt, heeft Iran vorige maand een resolutie aangenomen die de VS tot 21 februari de tijd geeft om alle sancties op te heffen die tegen hen waren ingesteld toen de regering-Trump het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) van 2015 verwierp, over de nucleaire deal met Iran. Als deze sanctie niet wordt afgezwakt, zal Iran de vertegenwoordigers van de nucleaire waakhond van de VN, het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA), uitzetten.

Amerika terug naar eerdere werkwijze?
Het is zeer waarschijnlijk dat een regering-Biden precies zal doen wat de Iraanse regering vraagt. Het toegeven aan druk van de VN was de de gewoonte van de meeste presidenten voorafgaand aan Trump, en we kunnen verwachten dat Amerika terugkeert naar zijn voorheen globalistische werkwijze. De IAEA zal zeggen dat het de moeite waard is om de sancties op te geven om toezicht te houden op het nucleaire ontwikkelingsprogramma van Iran. Maar laten we eerlijk zijn, Iran heeft de voorwaarden van hun overeenkomst vanaf dag ťťn geschonden. De IAEA is de Californische papieren strohalm van waakhondorganisaties en is in wezen nutteloos.

Overvliegende straaljagers
Als u in het noorden van IsraŽl woont, heeft u gisteren waarschijnlijk het geluid gehoord van vele straaljagers die overvliegen. Bij de meest uitgebreide aanval in het gebied vernietigde de IsraŽlische luchtmacht Syrische en Iraanse doelen in de regio rond Deir el-Zour in Oost-SyriŽ. Van militaire hoofdkwartieren tot raketsilo's en ondergrondse tunnels tot vliegvelden, elk denkbaar doel dat vernietigd kon worden, werd vernietigd. Deze actie was gericht tegen Iran. Waarom deze enorme actie nu? Het is waarschijnlijk dat IsraŽl hun kansen ziet afnemen met de aanstaande regering-Biden. Als ze dit voor elkaar wilden krijgen, moest het nu gebeuren.

Een waarschuwing richting Iran dat zolang Trump in functie is de VS nog steeds toekijken: Vorige week vlogen twee B-52H Stratofortress-bommenwerpers over de Perzische Golfregio . Als teken van solidariteit werden ze op verschillende momenten vergezeld door vliegtuigen uit Saoedi-ArabiŽ, Bahrein en Qatar. Dit volgt op gezamenlijke militaire oefeningen die half december zijn gehouden door Amerikaanse en Saoedische troepen. De filosofie van "De vijand van mijn vijand is mijn vriend" biedt veel mogelijkheden voor nauwere relaties met de Golfstaat voor zowel de VS als IsraŽl.

Opnieuw verkiezingen
En nu we het toch over IsraŽl hebben, het circus van de verkiezingen van ons land gaat door. Als je moe bent na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, kijk dan naar Israel, hier proberen we dat dan nog drie keer in een tijdsbestek van twee jaar. Nadat de Knesset-verkiezingen van april 2019 en september 2019 niet resulteerden in een nieuwe premier, zag IsraŽl in maart 2020 een derde reeks verkiezingen in elf maanden. Toen ook deze verkiezingen tot een impasse leidden, deden de leidende politieke partijen een wanhopige stap. Erkennend dat het publiek klaar was met hun patstelling, bedachten ze een regering van nationale eenheid. Benjamin Netanyahu zou de eerste helft van de termijn van drie jaar dienen als premier, samen met zijn rivaal, Benny Gantz, als vice-premier. Dan, in oktober 2021, zouden de twee van rol wisselen. Wat zou er mis kunnen gaan?

Vorige maand gebeurde het onvermijdelijke en stortte dit gouvernementele kaartenhuis in elkaar. Nu kijken de vermoeide IsraŽli's uit naar nieuwe verkiezingen in maart. Netanyahu, die al wordt aangeklaagd wegens corruptie, wordt nu geconfronteerd met ernstige oppositie binnen zijn eigen partij. Ondertussen is het heel goed mogelijk dat Gantz zijn zetel in de Knesset niet eens wint, waardoor hij volledig buiten de regering valt. Het enige positieve aan deze hele puinhoop is dat het ons Joden een onderwerp geeft om over te klagen.

Datum: 16 januari 2021
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: