MENU
Verlangen naar water

Verlangen naar water

17 jan

Zoals een hert schreeuwt naar de waterstromen, zo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar de levende God. Wanneer zal ik binnengaan om voor Gods aangezicht te verschijnen? (Psalm 42:2-3)

Je hoeft een hert niet te leren om naar water te zoeken. Iedereen die weleens een natuurdocumentaire op de televisie gezien heeft, weet hoe dieren zich bij waterpoelen verzamelen om hun dorst te lessen. God heeft die dorst in hun aard gelegd en ze worden aangetrokken door het water om die dorst te stillen.

Mensen kennen diezelfde dorst. Vanaf het allereerste begin van hun leven zoeken baby’s instinctief zuigend naar de melk van hun moeder. De psalmist ziet hoe het gesteld is met het menselijk hart: dat dorst naar God.
Sommige mensen proberen hun dorst te lessen met dingen die dat verlangen nooit kunnen stillen. Zij die wijs en opmerkzaam zijn, erkennen dat God ons voor Zichzelf gemaakt heeft, en dat wij alleen in Hem ware voldoening kunnen vinden.

Gebed
Heere, help me om mijn dorst te herkennen als een verlangen naar U. Help me om meteen naar U toe te gaan voor het lessen van die dorst. Amen.

Ellen Banks Elwell
Ellen Banks Elwell is afgestudeerd aan het Moody Bible Institute en het American Conservatory of Music. Zij en haar man Jim wonen sinds hun trouwen (1974) in Wheaton, Illinois. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
Elke dag een geschenk - Dagboek - Ellen Banks Elwell. Elke dag is een geschenk uit Gods hand. Elke dag wil Hij ons ook een geschenk uit Zijn Woord geven. Gebonden met leeslint, 400 pag., €17,95 ISBN 9789077669914, prachtige uitgave van Grace Publishing House

Datum: 17 januari 2021
Auteur: Ellen Banks Elwell
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 mei 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
10 januari 2021 Kijk naar boven

Meer nieuws: