MENU
Global Leadership Summit: nieuwe datum en dit jaar gratis

Global Leadership Summit: nieuwe datum en dit jaar gratis

20 jan

Elk jaar organiseert Stichting Opwekking de Global Leadership Summit in Nederland, maar vanwege de aanhoudende maatregelen rondom corona, de vermoeidheid en ontmoediging die bij veel leiders optreedt, en de vraag om moedig en duidelijk leiderschap heeft Stichting Opwekking dit jaar de plannen rondom de GLS aangepast.

De oorspronkelijke datum in januari wordt doorgeschoven naar 5 maart 2021 en ook zal de GLS (online) dit jaar gratis toegankelijk zijn. Waarbij afhankelijk van coronamaatregelen kleine groepen samenkomen op diverse hostlocaties.

Ongrijpbare tijden
Met deze keuze wil Opwekking onderstrepen hoe belangrijk leiderschap is. We leven in ongrijpbare tijden en dit is een periode waarin veel van leiders gevraagd wordt. Of het nu gaat om het bedrijfsleven, onderwijs, de kerk of een zzper, het is in deze tijd laveren en sturen tussen onzekerheden en uitdagingen door. Leiders hebben veel op hun bord en naast de zorg voor de mensen die zij mogen leiden, speelt het meebewegen met de geldende coronamaatregelen op de werkvloer en wellicht ook persoonlijke gezondheid mee. De grens van hun mogelijkheden komt dan vaak in zicht.

Gratis toegankelijk
De GLS van dit jaar zoomt in op deze onderwerpen en de rode draad wordt gevormd door authentiek leiderschap, het opbouwen van veerkracht en het ontwikkelen van duurzame ritmes die passen bij de verantwoordelijkheden die een leider draagt en het tempo van zijn of haar team. Daarom heeft Opwekking er in deze coronacrisis voor gekozen om het onderwijs van de GLS breed en gratis toegankelijk te maken. Om juist n vanuit visie en geloof te investeren in de mensen die ervoor kiezen leiding te nemen, voorop te gaan en hun invloed te gebruiken voor transformatie en verandering in deze wereld. De kosten van de GLS zullen door giften worden gedragen.

GLS online: een eendaags event en twee thema-avonden
De GLS bestaat dit jaar uit n dag en twee avonden. De dag op 5 maart zal de vorm hebben van de GLS zoals veel mensen die kennen: inspirerende sprekers van wereldklasse die hun kennis en ervaring delen, met daartussen verwerkingstijd in kleine groepen. De GLS is dit jaar online te volgen, maar - waar mogelijk binnen de dan geldende coronamaatregelen - zullen er lokale of regionale kleine bijeenkomsten zijn. De sprekers en onderwerpen van dit jaar zijn:

- Craig Groeschel: door de dip heen leiden
- Albert Tate: leiderschap in deze tijd
- Nona Jones: veilig volstaat niet
- Michael Todd: het tempo van een leider
- Amy Edmondson: psychologische veiligheid als voorwaarde voor slagvaardige organisaties
- Marcus Buckingham: hoe de beste leiders veerkracht ontwikkelen
- Sadie Robertson Huff: krachten die je impact benvloeden

Het eendaagse event wordt gevolgd door twee thema-avonden:
Op 18 maart spreken Jol Aerts en dr. Ben Tiggelaar over de vraag hoe je effectief leiding geeft in onzekere tijden, aan hand van de levenscyclus van organisaties en actuele inzichten uit de veranderpsychologie. Op 15 april gaat Inez Petter dieper in op de vraag hoe je als leidinggevende, directeur of ondernemer je tijd effectief, slim en duurzaam besteedt.

Iedereen heeft invloed
De GLS benadert leiderschap ook vaak als invloed, vanuit het principe dat elk mens invloed heeft op de plek waar hij of zij is gesteld. Dat kan zijn in een gezin, een wijk, de kerk, een bedrijf of een andere plek waar iemand actief is. Op die plek maakt hij of zij koninkrijksprincipes zichtbaar en brengt een positieve verandering en transformatie teweeg in deze wereld.

Ruben Flach, algemeen directeur Opwekking: We zien om ons heen en ondervinden zelf hoe leiders onder druk staan. De inhoud van de GLS is zo relevant en urgent voor deze tijd dat we hiermee graag de leiders van Nederland willen zegenen. We nodigen leiders van harte maar ook nadrukkelijk uit om tijd apart te zetten om te investeren in hun leiderschap en in zichzelf! En we hopen dat ze anderen meenemen: collegas, gemeenteleden, studenten, mensen uit hun bedrijvennetwerk. Want iedereen wint als een leider zich ontwikkelt en beter wordt.

Meer info en aanmeldingen via www.globalleadershipsummit.nl

Datum: 20 januari 2021
Auteur: Opwekking - Maartje Dekens
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.globalleadershipsummit.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: