MENU
Israel vreest omslag in Midden-Oosten door regering Biden

Israel vreest omslag in Midden-Oosten door regering Biden

21 jan

Amir Tsarfati: Er is vrees in IsraŽl en andere delen van het Midden-Oosten, wat gaat de regering-Biden voor het gebied betekenen? Het lijdt geen twijfel dat president Donald Trump de beste presidentiŽle vriend was die IsraŽl ooit heeft gehad.
Vanaf de verhuizing van de hoofdstad naar Jeruzalem tot de erkenning van de Golanhoogvlakte als behorend tot IsraŽl in het vredesakkoord van Abraham Accords, bevindt de Joodse natie zich in een veel betere geopolitieke situatie dan ooit tevoren.

Maar wat nu? Joe Biden of de eerdere regering-Obama tonen geen vriendelijkheid jegens IsraŽl. Als IsraŽl en Iran de laatste twee dames van The Bachelor waren, zou het waarschijnlijk niet IsraŽl zijn die de roos kreeg.

Iran is zich volledig bewust van hun verhoogde status in een Biden-regering. Vorige week, aangemoedigd door een verwachte afname van de spanningen, voerde de terreurondersteunende staat een tweedaagse raketoefening uit om hun kracht te tonen. Dit is overigens niets nieuws. Als er twee dingen zijn die Iran absoluut graag doet, is het "Dood aan Amerika" zingen en militaire oefeningen uitvoeren. Ze zijn constant op zoek naar excuses om oorlogsoefeningen te houden. ďDe zon is vandaag extra heet. Laten we wat raketten afvuren. " ďMijn thee heeft maar ťťn klontje suiker in plaats van twee. Laten we een Amerikaans oorlogsschip aanvallen."

Wat interessant is aan deze oefeningen, is nogmaals de timing net voor de inauguratie en ook de enorme omvang van de raketactiviteit. Terwijl de oefening van zaterdag vooral gericht was op maritieme doelen, werden bij de oefeningen van de dag ervoor gebruik gemaakt van grondraketten. Het zijn deze grondraketten die ze hopen te gebruiken om IsraŽl aan te vallen. Moeten de IsraŽli's zich zorgen maken? Zeker weten! Niet alleen omdat het zelfs voor het beste raketverdedigingssysteem onmogelijk is om elke raket te stoppen, maar ook omdat IsraŽl bijbels gezien dit soort aanval kan verwachten.

In EzechiŽl 38 spreekt God tot de legers die in de laatste dagen tegen IsraŽl komen. Op deze lijst staat, naast EthiopiŽ en LibiŽ, PerziŽ - Iran. De Heer zegt bij monde van zijn profeet: "U zult opstijgen, komend als een storm, het land bedekkend als een wolk, u en al uw troepen en vele volken met u." (EzechiŽl 38: 9) Nu, als ik tegen je zou zeggen: "Kijk uit, er komt een storm aan", in welke richting zou je dan kijken? Wilt u naar de grond kijken en zeggen: "Je hebt gelijk? Het lijkt op regen." Natuurlijk niet! Je kijkt naar de lucht. Dit enorme leger zal niet alleen het land bedekken als de schaduw van een bewolkte hemel, maar geweld zal op de mensen neerkomen als regen en hagel door een onweersbui. Wat een perfecte beschrijving van een raketaanval op een hulpeloos volk.

Raketten zijn niet de enige Iraanse militaire munitie die wordt afgevuurd. Dinsdag was er de lancering van een grondtroepenoefening nabij de Golf van Oman. Nogmaals, ze houden van hun militaire oefeningen. Helikopters, luchttransport en een enorme hoeveelheid troepen voerden manoeuvres uit om zowel hun strijdkrachten aan te scherpen als om zich aan andere landen te laten zien.

In de afgelopen weken regelde president Trump de acceptatie van IsraŽl in het Central Command (CENTCOM). DIt zal een aanzienlijke boost geven aan hun militaire informatie en invloed in de regio. Dit is iets dat IsraŽl al vele jaren verlangt, en de natie had in de laatste dagen van zijn regering geen beter geschenk van president Trump kunnen krijgen.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 21 januari 2021
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: