MENU
Vakantieparken zijn soms toevluchtsoorden voor kwetsbare mensen

Vakantieparken zijn soms toevluchtsoorden voor kwetsbare mensen

28 jan

Om de diverse problemen aan te pakken die spelen op vakantieparken in Nederland, heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken op 27 januari 2021 de Actie-agenda vakantieparken 2021-2022 getekend. Ze deed dit samen met vertegenwoordigers uit het veld, waaronder het Leger des Heils.

Voorzitter van het bestuur kapitein Harm Slomp ondertekende namens het Leger des Heils. De minister benadrukte blij te zijn dat de betrokken partijen de samenwerking voortzetten en gezamenlijk werken aan toekomstbestendige vakantieparken.

Gevolgen van maatschappelijke problemen zijn terug te zien op vakantieparken. Nog steeds zijn vakantieparken een toevluchtsoord voor kwetsbare mensen die buiten de samenleving komen te staan. Huisuitzettingen, schuldenproblematiek en uitbuiting spelen hierin vaak een rol.

Geen ruimte voor uitbuiting
Vanuit de vorige agenda is geleerd dat de complexiteit en de omvang van de problematiek groter is dan gedacht. Zo was het Leger des Heils eerder nauw betrokken bij de bewoners van camping Fort Oranje. En van de hoofddoelen van de nieuwe agenda is het creren van een sector die geen ruimte biedt voor uitbuiting of het uit het zicht raken van kwetsbare mensen.

Passende zorg en ondersteuning kwetsbaren
Samen met betrokken partijen, als Valente, de GGD, de VNG, provincies en ministeries, worden methoden ontwikkeld voor het aanpakken van sociale problematiek op vakantieparken. Tijdens het overleg benadrukte Harm Slomp het belang van goede woonplekken en passende zorg en ondersteuning voor de kwetsbare bewoners, waaronder kinderen: De groep kwetsbare mensen op vakantieparken verdienen een plaats in de samenleving en mogen rekenen op onze aandacht.

Datum: 28 januari 2021
Auteur: Leger des Heils
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.legerdesheils.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: