MENU
Ontwikkelingen in het Midden-Oosten door regering Biden

Ontwikkelingen in het Midden-Oosten door regering Biden

29 jan

Amir Tsarfati: De Abraham-akkoorden blijven een mooi resultaat van vrede tussen IsraŽl en zijn Arabische buren. Afgelopen zondag kwam de IsraŽlische ambassadeur Eitan Na'eh aan in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, om aan de slag te gaan op de tijdelijke locatie. Binnenkort verwacht men dat er een ambassadeur wordt aangesteld op een vaste locatie.

Het kabinet van de VAE heeft op zijn beurt goedkeuring gegeven om een​ambassade te openen in Tel Aviv, IsraŽl. Dit is nog een positief resultaat van het beleid van de vorige presidentiŽle regering van de VS. Bovendien heeft IsraŽl zijn verbindingskantoor in Rabat, Marokko heropend en is er al een ambassade operationeel in Bahrein. De verwachting is dat er binnenkort een aankondiging zal komen dat Khartoum, Sudan en Tel Aviv ambassades zullen uitwisselen. Laten we bidden dat deze geweldige basis voor vrede in het Midden-Oosten niet zal worden verspild of vernietigd door de regering van Biden.

Veel inwoners van Riyad, Saudi-ArabiŽ, werden midden in de nacht gewekt door het geluid van een forse explosie. De eerste speculatie was dat het lawaai het door Saudi bediende Amerikaanse Patriot-raketafweersysteem was dat een ballistische raket in de lucht boven de hoofdstad neerschoot. Vingers wezen onmiddellijk naar de door Iran gesteunde Houthi-rebellen, die een voorliefde hebben voor het afschieten van raketten over de Saoedi-Jemenitische grens. Maar ze beweerden geen betrokkenheid te hebben. Alwiya Alwaad Alhaq, een relatief onbekende Iraakse sjiitische organisatie, zei dat de aanval hun actie was, en dat het eigenlijk een drone-aanval was op de hoofdstad, evenals verschillende andere doelen. Hun reden voor de aanval was vergelding voor wat volgens hen de betrokkenheid van Saoedi-ArabiŽ was bij de dubbele zelfmoordaanslag van 21 januari in Bagdad, waarbij minstens 32 mensen omkwamen en nog eens 110 gewond raakten. Deze beschuldiging lijkt ongegrond.

Hoewel de Jemenitische rebel Houthi's niet verantwoordelijk waren voor de poging tot aanslag op Riyad, valt er nog veel meer gruwelijk geweld onder hun bewind. Als gevolg hiervan bestempelde de regering-Trump de Houthis vlak voor de inauguratie van Biden als een terroristische organisatie. Dit label heeft verregaande consequenties als het gaat om commercie en handel. Nu lijkt de regering-Biden echter van plan te zijn deze beslissing ongedaan te maken. Hoewel deze rebellengroep betrokken is bij allerlei gruweldaden, van moord en verkrachting tot het verhongeren van de eigen bevolking, claimt het nieuwe State Department humanitaire redenen voor hun beslissing. Hoewel het waar is dat Jemen de land is van een van de grote humanitaire crises van onze tijd, zou deze actie de symptomen aanpakken en niet de genezing. Het laat in wezen toe dat de daders van deze gruweldaden sterker worden, terwijl de slachtoffers worden veroordeeld tot voortdurend lijden. Het creŽert opnieuw de piratenstaat SomaliŽ. Momenteel heeft de nieuwe staatssecretaris Antony Blinken de aanwijzing als "terrorist" geschorst tot 26 februari, waarna velen denken dat hij deze volledig zal afschaffen.

De nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Rich Mills, liet duidelijk weten dat de regering-Biden een anti-IsraŽlische houding inneemt. Terwijl de beleidsverschuivingen in woorden van voortdurende vriendschap en steun van IsraŽl werden gehoord, liet Mills weten dat de kantoren van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington zouden worden heropend. Dit hoofdkantoor was eerder gesloten door de regering-Trump. Hij maakte ook duidelijk dat het beleid van Biden richting een tweestatenoplossing zal gaan, in de overtuiging dat dit de enige weg naar vrede is.

Hierdoor zullen alle vooruitgang gewist worden die tijdens de regering-Trump waren gemaakt. Het Trump Peace Plan, in de volksmond bekend als de 'Deal of the Century' en aangeprezen door zowel IsraŽl als de Arabische staten, zal waarschijnlijk vervallen onder het staatshuis van Biden. Dat is jammer, want uiteindelijk werd door de Arabische staten druk uitgeoefend op de Palestijnen om aan tafel te komen. Toen het vredesplan voor het eerst werd vrijgegeven, was het alsof de ogen van landen als Saoedi-ArabiŽ, Egypte en anderen plotseling werden geopend voor de onlogische en onbuigzame Palestijnse leiders toen de Palestijnen het vredesplan verwierpen zonder er zelfs maar naar te kijken. Opeens kozen de Arabische staten de kant van IsraŽl en de VS. Er werd openlijke en heimelijke druk uitgeoefend op de Palestijnen om hun relaties met veel Arabische staten te versterken of het risico te lopen hun relaties te verzuren. Als de regering van Biden de deal echter terugdraait, zal de druk wegvallen en zullen ze allemaal terugvallen in dezelfde patstelling die al decennia gaande is.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 29 januari 2021
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: