MENU
Family 7 start serie uitzendingen over de komende verkiezingen

Family 7 start serie uitzendingen over de komende verkiezingen

01 feb

In maart mogen we naar de stembus. Maar hoe beslis je op welke partij je stemt? Family7 helpt je op weg met een serie afleveringen van Uitgelicht! Verkiezingen. Vanaf maandag 1 februari praat presentator Riekelt Pasterkamp elke week met mensen die in hun werk tegen uitdagingen of problemen aanlopen waar een politieke oplossing voor nodig is.

Daar debatteren de kandidaat-politici van ChristenUnie, CDA en SGP vervolgens over. In elke aflevering staat een andere thema centraal. Zo hoor jij precies hoe de partijen over deze thema's denken.

Live-uitzendingen
Op 15 maart is er een terugblikuitzending. En er zijn twee live-uitzendingen. Op 9 maart zendt Family7 het christelijke lijsttrekkersdebat uit, dat door het Nederlands Dagblad wordt georganiseerd, live te volgen vanaf 20.00 uur. Op 17 maart, de laatste dag van de verkiezingen, is er een live-uitzending vanaf 20.30 uur, waarin de eerste uitslagen worden besproken en de verkiezingsuitslag.

1 februari, 21.00 uur
DE ZORG

De zorg wordt één van de belangrijke verkiezingsonderwerpen. Ook vóór het corona-virus nam de druk op de zorg al toe, door de bezuinigingen. Het afgelopen jaar werden wetsvoorstellen gedaan en besluiten genomen over medische ethiek, zoals het wetsvoorstel voltooid leven. Welke posities nemen de politieke partijen in?

8 februari, 21.00 uur
VEILIGHEID & DEFENSIE

‘Meer blauw op straat’ is een veelgehoorde leus in verkiezingstijd. De NAVO is een ander punt van discussie. Sommige partijen pleiten ervoor meer te investeren in dit internationale bondgenootschap, andere partijen willen het tegenovergestelde. Wat zijn de voors en tegens?

15 februari, 21.00 uur
FAMILIE & GEZIN

Uitgelicht! geeft aandacht aan de positie van eenverdieners. En hoe willen de partijen de kinderopvang regelen de komende jaren? Hoe willen ze de schade herstellen die de afgelopen jaar is gemaakt in de toeslagenaffaire? Ook komen de aanvallen op het traditionele gezin aan bod. Welke partij maakt zich sterk voor het gezin zoals dat in de Bijbel staat te lezen?

22 februari, 21.00 uur
DUURZAAMHEID & MILIEU

Hoe gaan we om met de schepping? De Nederlandse politieke partijen hebben een breed spectrum van ideeën hierover. Wat zijn de standpunten van de verschillende partijen op het gebied van energietransities, de stikstofcrisis en natuurbehoud?

1 maart, 21.00 uur
DE WERELD

Nederland heeft ook te maken met Europa en de vele relaties met andere landen. Wat zijn de standpunten van partijen over ontwikkelingssamenwerking? De relatie met Europa? En hoe moet Nederland omgaan met de vluchtelingen in Europa en daarbuiten?

8 maart, 21.00 uur
ONDERWIJS

De afgelopen jaren kreeg het onderwijs te maken met verplichte lessen over burgerschap. Wat is het doel achter dit vak? En hoe denken de verschillende partijen hierover? En blijft de vrijheid van onderwijs nog gewaarborgd de komende jaren? Welke partij zet zich daarvoor in?

Kijk mee!
Kijk elke maandag vanaf 21.00 uur naar Uitgelicht! Verkiezingen! Dat kan op je eigen televisie, bekijk hier bij welke provider je ons vindt. Maar natuurlijk kijk je ook eenvoudig online via Family7+.
Bekijk hier de onderwerpen die jou raken!

Voor in de agenda:
Maandag 15 maart: terugblikuitzending vanaf 21.00 uur
Woensdag 17 maart: live-uitzending rondom de verkiezingsuitslagen, vanaf 20.30 uur

Datum: 1 februari 2021
Auteur: Family7 - Uitgelicht
Foto: Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: