MENU
Duistere ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Duistere ontwikkelingen in het Midden-Oosten

05 feb

Amir Tsarfati: Het gevecht gaat door in SyriŽ, het verlicht de lucht en doet de grond schudden. Gisteravond voerde IsraŽl luchtaanvallen uit in SyriŽ. Een aantal uren eerder had IsraŽl aanvallen gedaan in SyriŽ die te horen waren rond de Golanhoogvlakte en helemaal tot aan de regio Galilea. Dit volgde op vier andere luchtmissies in de maand januari.

Luchtaanvallen
Op zaterdagavond lanceerde IsraŽl een reeks van vijftien luchtaanvallen nabij Al-Bukamal in de regio Deir ez-Zor in het oosten van SyriŽ. Er wordt aangenomen dat de Iraanse Imam Ali-basis een doelwit was vanwege de militaire structuren en het tunnelsysteem dat is ontworpen om de grensovergangen tussen Irak en SyriŽ te omzeilen. De dag ervoor werden nieuwe Iraanse raketten in het gebied afgeleverd. Vanuit die regio is het gemakkelijk voor een raket om JordaniŽ, Saoedi-ArabiŽ en zelfs IsraŽl te bereiken.

Binnenkort Iran?
Velen geloven dat IsraŽl binnenkort zijn zinnen zal zetten op Iran zelf, gericht op hun nucleaire wapenproductie. Het is niet verrassend dat Iran de ontwikkeling van zijn militair gestuurde nucleaire vermogens voortzet. Een gelekt intern document binnen het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) maakte duidelijk dat Iran de overeenkomst om de uraniumproductie voor wapens te beperken, schaamteloos negeert. Momenteel heeft Iran 2,4 ton verrijkt uranium opgeslagen, wat meer is dan 10 keer de limiet die ze overeengekomen waren. En terwijl de nucleaire deal met Iran het maximale niveau van verrijking op 3,67% stelde, produceert de staat nu uranium met een zuiverheid van 20%. De externe schattingen voor wanneer Iran genoeg uranium van wapenkwaliteit voor een bom zal hebben, is een jaar, terwijl velen die tijd halveren.

Abu Yasser Al-Issawi
Voeg Abu Yasser al-Issawi toe aan de groeiende lijst van terroristische leiders die hun Maker zijn gaan ontmoeten om veroordeeld te worden voor hun misdaden. Dit keer was het Irak's hand die de trekker overhaalde. Volgens de Iraakse premier Mustafa Al-Khademi: 'In een hoogwaardige inlichtingenoperatie hebben we Abu Yasser Al-Issawi, de leider van ISIS / Daesh-militanten in Irak, geŽlimineerd, die wordt beschouwd als de plaatsvervangend leider van de organisatie.' Op Twitter voegde hij eraan toe: 'We hebben het beloofd en het is nagekomen.' Al-Khademi was een slechterik die verantwoordelijk was voor het opbouwen en leiden van ISIS-strijders en voor het enorm vergroten van hun aanwezigheid in Irak. Hoewel de aanval al maanden in voorbereiding was, was de timing gepast, kort nadat ISIS de verantwoordelijkheid opeiste voor de dubbele zelfmoordaanslagen in Bagdad waarbij meer dan dertig mensen om het leven kwamen. Dit was een zware klap voor ISIS in Irak.

Russische troepen
Over de grens in SyriŽ blijven Russische troepen Syrische strijders helpen in hun strijd tegen ISIS. Maar de terroristische organisatie blijft sterk en voert hun aanvallen op. Gisteren viel ISIS de Iraanse al-Bakr Brigade aan. Deze gecoŲrdineerde missie op verschillende militaire doelen tegelijk in de provincie Homs in SyriŽ overrompelde de Iraanse militie. Tientallen Iraanse strijders werden gedood of gewond.

Vijand van mijn vijand is mijn vriend
Onlangs hebben we gezien hoe de filosofie 'vijand van mijn vijand is mijn vriend' naties zoals de VS, IsraŽl, Saoedi-ArabiŽ, JordaniŽ, Marokko, de VAE en anderen heeft samengebracht, terwijl al deze landen waakzaam blijven voor de terroristische staat Iran. Die filosofie speelt zich echter ook aan de andere kant af. In het verleden hebben we gezien dat Rusland en Iran veel dichter bij elkaar kwamen. Nu versterken Iran en Turkije hun verhouding met elkaar. Er was een tijd dat Turkije werd gezien als een grote bondgenoot van het westen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bouwde Amerikaanse en Europese relaties op en gebruikte die connecties om zijn land weer op te bouwen. Sinds Turkije zijn kracht heeft hervonden, komt de ware aard van Erdogan naar buiten. Hij is veel militanter in zijn islamitische overtuigingen dan hij eerder liet zien. Nu, in plaats van naar het westen te draaien, kijken zijn ogen naar het noorden naar Rusland en naar het zuiden naar Iran.

EzechiŽl
Hoewel sommigen misschien verrast zijn door deze politieke verschuiving in Turkije, zijn de lezers van de profetieŽn van EzechiŽl dat niet. De Heer gaf EzechiŽl een boodschap die hij tegen Gog van het land Magog moest uitspreken. ďZie, ik ben tegen u, o Gog, de prins van Rosh, Mesech en Tubal. PerziŽ, EthiopiŽ en LibiŽ zijn met hen, allemaal met schild en helm; Gomer en al zijn troepen; het huis van Togarma uit het hoge noorden en al zijn troepen - veel mensen zijn bij je. " (EzechiŽl 38: 3,5-6) God roept Rosh (Rusland) en PerziŽ (Iran) op tot de strijd, die geallieerd zijn in deze aanval op IsraŽl. Waar is Turkije? Gomer en Togarmah, beide oude namen voor die regio. Opnieuw zien we 2500 jaar geleden een profeet ons de verhalen geven die we nu op onze nieuwssites lezen.

Meer nieuws over Iran
Om verder te gaan met het nieuws over Iran, heeft de explosie die afgelopen vrijdag plaatsvond buiten de IsraŽlische ambassade in New Delhi, India, zeer nauwe banden met Iran. Gelukkig raakte niemand gewond bij de explosie en was de ambassade niet beschadigd. Dit is de tweede keer dat er een bom ontploft buiten deze ambassade - de vorige keer vond dit plaats in 2012 en verwondde het de vrouw van een diplomaat, haar chauffeur en twee andere mensen. Een terroristische groep genaamd Jaish-ul-Hind heeft de verantwoordelijkheid opgeŽist voor deze meest recente aanslag. Het is niet verrassend dat deze organisatie nauwe banden heeft met Iran, en IsraŽl houdt de Iraanse regering verantwoordelijk voor deze terreurdaad.

Ali Hassan Salameh
Terwijl de regering-Biden blijft proberen de banden met de Palestijnse Autoriteit (PA) aan te halen, hebben de Palestijnen er opnieuw aan herinnerd waarom hun oordeel in geen enkel gebied mag worden vertrouwd. Dagen voordat de rest van de wereld de tijd nam om Internationale Holocaustherdenkingsdag te herdenken, bracht Fatah, de op een na grootste partij in de Palestijnse Wetgevende Raad, een video uit waarin Ali Hassan Salameh werd geprezen. Salameh was het brein en de commandant van de terroristische aanslag Black September op de Olympische Spelen van 1972 in MŁnchen, waarbij negen IsraŽlische Olympische atleten omkwamen. Hij was vervolgens betrokken bij vele andere gewelddadige aanvallen totdat de Mossad hem inhaalde als onderdeel van Operatie Wrath of God. Hij betaalde voor zijn misdaden met zijn leven op 22 januari 1979. Maar deze terrorist blijft een held voor de Palestijnen. In een Facebook-verklaring schreef Fatah: ďAli Hassan Salameh werd gekenmerkt door zijn lange arm, die heel Europa reikte, en door zijn hoge intelligentie waardoor hij op Mossad-agenten kon jagenÖ. Nadat hij was aangesteld om het bevel te voeren over de speciale operaties (d.w.z. terreuraanslagen) tegen de IsraŽlische inlichtingendienst in de wereld, was zijn naam verbonden met vele kwaliteitsoperaties, zoals het verzenden van explosieve pakketten naar veel Mossad-agenten in Europa. " Aangenomen kan worden dat hij bij deze "kwaliteitsoperaties" ook zijn moord op de negen Olympische atleten in MŁnchen had opgenomen. Zijn dit echt de mensen waarmee de VS dichterbij willen komen?

Relatie IsraŽl met omringende landen
Goed nieuws: de relatie tussen IsraŽl en de VAE wordt steeds sterker. In slechts vijf maanden tijd overtrof de handel van IsraŽl met hun nieuwe vriend die van hun handel met JordaniŽ en Egypte samen. Het is een zegen voor beide naties.

Aan de positieve kant van het nieuwsgrootboek heeft Kosovo ook een overeenkomst getekend om zijn diplomatieke banden met IsraŽl te normaliseren. Velen kennen Kosovo van de vreselijke oorlogsmisdaden die in die regio werden gepleegd als onderdeel van de Joegoslavische oorlogen eind jaren negentig. Tegenwoordig is Kosovo een onafhankelijke natie, die in 2008 zijn autonomie ten opzichte van ServiŽ heeft verklaard en die autonomie wordt erkend door 98 van de 193 VN-lidstaten. Hoewel het officieel een seculiere staat is, bestaat de bevolking voor 96% uit soennitische moslims. Dit is dus een ander voorbeeld van een joodse en een islamitische natie die in vrede samenkomen.

Kosovo
Als gevolg van het normaliseren van hun relatie verwachten IsraŽl en Kosovo in de nabije toekomst een ruil van ambassades. Dit is waar een dubbel wonder wordt onthuld. Ten eerste, wanneer de Kosovo-ambassade wordt geopend, zal deze in Jeruzalem zijn. Stel je voor dat een moslimland zijn ambassade in de heilige stad Jeruzalem plaatst. Bahrein en de VAE hebben ambassades opgericht, maar die zijn in Tel Aviv. Kosovo erkent Jeruzalem echter als de ware hoofdstad van de Joodse natie. Het tweede wonder is het feit dat Kosovo, als Europees land, Jeruzalem heeft gekozen als ambassade. Dit druist resoluut in tegen het standpunt van de Europese Unie (EU). Kosovo neemt een groot risico door deze stap te zetten. Ze zijn goedgekeurd als een van de zes landen van de Westelijke Balkan die mogelijk in 2025 toetreden tot het EU-lidmaatschap. Het plaatsen van hun ambassade in Jeruzalem zou deze plaatsing in gevaar kunnen brengen.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 5 februari 2021
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: