MENU
Nieuw album van gospelzangeres Nina uit Finland: Give me Jesus

Nieuw album van gospelzangeres Nina uit Finland: Give me Jesus

08 feb

Continental Sound brengt de nieuwe cd van Nina Aström uit: GIVE ME JESUS. Een interessant album met maar liefst 17 songs. Het is een verzamelalbum van enige bekende liederen van haar tours in het verleden in Nederland, maar ook schitterend nieuw materiaal. Lees hier een kort interview met haar.

Je recente album: ‘Give me Jesus’ is een prachtige collectie van 17 liederen. Waarom dit album en deze selectie?
Gedurende vele jaren heb ik mijn meeste opnamen in het Fins gedaan en ik wilde nu weer eens een Engels album maken voor mijn internationaal publiek. Deze Engelse liederen omvatten een periode van 15 jaar. Het is dus eigenlijk een ‘best of’, maar er staan ook liederen op, die niet eerder op CD uitkwamen, een paar waren alleen eerst digitaal beschikbaar.

Waarom deze titel: ‘Give me Jesus’?
Het is de titel van één van mijn liederen en ik denk dat het ook de samenvatting is, waarom het nu echt gaat in mijn leven en ministry.

Op de tracklijsten zien we naast excellente Finse musici ook internationaal bekende artiesten, zoals: Luka Genta, Jason Carter, Jan Borger, Betty Spackman, Phil Keaggy, hoe kwam dat?
Al deze kunstenaars zijn vrienden geworden, dankzij de Christian Artists Seminars, en ook van mijn werk in Nashville (USA). Ik heb met hen al vele jaren mogen samenwerken.

Je bent een Christian artist…
Ja, omdat ik christen ben, behoor ik bij Jezus. En als je bij Jezus hoort, dan leeft de Heilige Geest in je en dan wil je dat op vele manieren in je daden laten zien. Dus ook op de manier waarop ik werk en in mijn kunstvorm.

Wat is je hoop voor dit album?
Ik hoop dat de liederen een eeuwige waarde zullen hebben in de levens van iedereen, die ze beluistert. Ik hoop dat men door deze liederen dichter tot God komt… dat men leert het leven met Jezus te wandelen. En natuurlijk dat de luisteraar deze CD zal waarderen.

Je werd bekend, dankzij de jaarlijkse Christian Artists Seminars, wanneer ben je daar geweest?
Eerlijk gezegd ben ik de tel kwijt geraakt, maar in de 40 jaar CA seminars, ben ik zeker een 15 keer geweest. De eerste keer was in 1989.

En daardoor kreeg je toernees in Nederland en gebeurde er nog veel meer.
De meeste van mijn toernees in Nederland waren in de jaren ’90. Daarna deden we mee aan de Eurovisie Song Contest in 2000 met een gemengd Fins-Nederlands team, daarna kwam ik wat minder vaak naar Nederland.

Tot slot…?
Dit album heeft een breed spectrum aan thema’s , maar ook de muziek is divers. Het album neemt je mee langs diverse aspecten van ons leven en hebben verbinding met de bron van het leven: Jezus Christus.

De CD: productie Continental Sound – Distributie ECOVATA

Nina Aström - geboren 1962, is gehuwd met Benni, 2 kinderen en 1 kleinkind. Op muzikaal gebied is ze een geniale autodidact. Ze studeerde Engelse taal en Noordse philologie. Muzikale invloeden zijn er van artiesten als The Carpenters. Steven Wonder, Jennifer Warnes. Ze heeft invloeden van denkers als C.S.Lewis en Tim Keller. Studio opnamen waren in Finland, Nashville (Usa), Londen (Uk) en Nederland. Nina won de Finse selectie voor het Eurovisie Song Festival in 2000, en zo kon de hele wereld haar leren kennen.Nina heeft en meer dan 30 landen opgetreden. Vanaf 2001 gind ze bewust deelnemen aan prison-ministries in Rusland, Oekraïne, de Baltische staten. Dat zijn nu een dikke 400 optredens in gevangenissen en drugs afkick centra. Haar stem, muziek en warme persoonlijkheid maakten haar geliefd onder vele fans en musici. Door de jaren heen is het steeds belangrijker geworden om de genade, vrede en waarheid van Jezus te communiceren. Ze heeft Finse podcasts. Meer op www.ninaasstrom.com

Datum: 8 februari 2021
Auteur: Continental Sound - Leen la Riviere
Foto: © Dirk Walraven
Website: http://www.ninaasstrom.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: